393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jön a feketeleves! Újabb áremelés várható az élelmiszerpiacon

10perc.hu
2022. 12. 20.

A szakértő szerint nem várható új termékek felvétele az ársapkával érintett élelmiszerek közé, már a burgonyának és a tojásnak se kellett volna bekerülnie az intézkedés hatálya alá.

2023 első hónapjaiban az élelmiszerek árának emelkedésére lehet számítani. Ennek oka, hogy nagyon sok termék esetében a megdrágult energiaköltségek most épülnek be a termelési költségek közé - írta az Agrárszektor.

A Pénzcentrum adatai alapján a következő évben sem várható az élelmiszerek árának csökkenése. Sőt, a hazai és nemzetközi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy 2023-ban tovább fognak drágulni az élelmiszerek a magyar boltokban.

Raskó György agrárközgazdász szerint a nemzetközi környezet is azt mutatja, hogy növekedni fognak az árak, ugyanis komoly áremelkedések történtek a német sertéspiacon. Ez pedig azért fontos hír, mivel a magyar felvásárlók is ezt figyelik, és ezeket az árfolyamokat fizetik a termelőknek.

Arra a kérdésre, hogy várható-e új termékek felvétele az ársapkával érintett élelmiszerek közé, az agrárközgazdász egy határozott nemmel reagált. Raskó György szerint már a burgonyának és a tojásnak se kellett volna bekerülnie az intézkedés hatálya alá.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek