395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Hiszed vagy sem, de használtan továbbra is az Opel Astra és a Suzuki Swift a magyarok kedvence

10perc.hu
2023. 02. 20.

Idén januárban közel 69 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, ami 3,7 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszak volumenét.

Élénk forgalommal kezdte a 2023-as esztendőt a használtautó-piac. DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint januárban közel 69 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, ami 3,7 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszak volumenét – írta meg piacesprofit.hu.

„A 2022 utolsó 3-4 hónapját jellemző kisebb visszaesést követően ismét erősödik a használtautópiac forgalma, ami fontos jele lehet annak, hogy a vásárlók körében lassan múlóban van a rezsiköltségek és az infláció által keltett bizonytalanság” – magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

A szakember úgy véli, a pozitívabb hangulat a következő hónapokban is folytatódhat, amit tovább erősíthet az újautó-piac fokozatos normalizálódása is. A vásárlók itt már újra nagyobb készletekkel és rövidebb várólistákkal találkozhatnak, miközben a cégek is elkezdik bepótolni tavaly elmaradt flottacseréiket.



Mindez a lecserélt autók révén élénkítheti a használtautó-piacot is. Az év egészét tekintve a JóAutók.hu arra számít, hogy 2023-ban a belföldi használt személygépkocsik piacának forgalma kevéssel a tavaly beállított 829 ezres csúcs felett alakul majd.

A hazai használtautó-piac két legnépszerűbb modellje továbbra is az alsóközépkategóriában az Opel Astra és a kisautók listáján a Suzuki Swift. Csaknem minden tizedik adás-vétel tárgya egyike e két modellnek.

A TOP10-ben a fenti két modell mögött a kisautóknál az Opel Corsa és a Volkswagen Polo, az alsóközépkategóriában a Ford Focus és a Volkswagen Golf, a felsőközépkategóriában a Volkswagen Passat, a BMW 3-as, és a Skoda Octavia míg a nagy autók kategóriájából egyedül a BMW 5-ös képviselteti magát.

Főkép forrása:
Wikipedia

További cikkek