392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Figyelem! Május 31-ig dönthetnek a cégek a TAO-támogatásról!

10perc.hu
2021. 05. 27.
Figyelem! Május 31-ig dönthetnek a cégek a TAO-támogatásról!

Az adóhivatal csak akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti.

Jövő hétfő a határideje annak, hogy a cégek beküldjék az adóhivatal számára a társasági adóbevallásukat. Ugyanakkor ugyancsak május 31-ig kell a vállalkozásoknak eldönteniük, hogy támogatják-e és mekkora összeggel a látványsportágakat – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és röplabda –, amire már tíz éve, 2011. július elseje óta van lehetőség. A kedvezményezettek a nekik felajánlott összeget a 2021. július 1-től kezdődő sportévben használhatják fel.

Ugyan a koronavírusjárvány miatt a cégek igazolási kérelemmel együtt idén június 30-ig teljesíthetik a bevallást és fizethetik be az adót, a látványcsapatsport-támogatás esetén azonban fontos a május 31-ei határidő betartása. Az adóhivatal ugyanis akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek