EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Figyelem! Május 31-ig dönthetnek a cégek a TAO-támogatásról!

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az adóhivatal csak akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti.

Jövő hétfő a határideje annak, hogy a cégek beküldjék az adóhivatal számára a társasági adóbevallásukat. Ugyanakkor ugyancsak május 31-ig kell a vállalkozásoknak eldönteniük, hogy támogatják-e és mekkora összeggel a látványsportágakat – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és röplabda –, amire már tíz éve, 2011. július elseje óta van lehetőség. A kedvezményezettek a nekik felajánlott összeget a 2021. július 1-től kezdődő sportévben használhatják fel.

Ugyan a koronavírusjárvány miatt a cégek igazolási kérelemmel együtt idén június 30-ig teljesíthetik a bevallást és fizethetik be az adót, a látványcsapatsport-támogatás esetén azonban fontos a május 31-ei határidő betartása. Az adóhivatal ugyanis akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti.