392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Brexit: folytatódnak a tárgyalások

10perc.hu/MTI
2020. 12. 06.
Brexit: folytatódnak a tárgyalások

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó, a jelentős nézetkülönbségek miatt felfüggesztett tárgyalások folytatásáról állapodott meg a hétvégén Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője stábjával együtt egy hete érkezett Brüsszelből Londonba, és a két delegáció azóta szinte folyamatosan tárgyalt. Barnier és a brit kormány küldöttségvezetője, David Frost azonban péntek este közös nyilatkozatot adott ki, amely szerint egyheti intenzív tárgyalássorozat után sem jöttek létre a megállapodás feltételei, mivel változatlanul jelentősek a nézetkülönbségek a legvitatottabb területeken.



Ezért a tárgyalásokat a két küldöttségvezető felfüggesztette és tájékoztatta feletteseit a kialakult helyzetről. Johnson és von der Leyen szombaton csaknem két órán át tárgyalt telefonon, és a Downing Street közleménye szerint megállapodtak arról, hogy jóllehet változatlanul súlyosak a nézetkülönbségek több területen, a megbeszélések vasárnap Brüsszelben újraindulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek