389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az ukrán nacionalisták halállistára tettek egy 14 éves orosz kislányt

10perc.hu
2022. 05. 14.
Az ukrán nacionalisták halállistára tettek egy 14 éves orosz kislányt

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista média-oldal azért jelölte kivégzésre Faina Szavenkovát, mert 12 évesen az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videoüzenetben szót emelt a Donbasszban élő gyermekek védelme érdekében.

Noha a világ nagy része kétségkívül az oroszok által lerohant Ukrajnával szimpatizál, ám egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni az ukrán szélsőségesek tettei mellett. A karpat.in.ua.  honlap nyilvánosságra hozta, hogy az ukrán nacionalisták a saját halállistájukra – melyen a magyar kormányfő, Orbán Viktor is megtalálható - felkerült fel egy luhanszki orosz kislány, Faina Szavenkova.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista média-oldal azért tekinti Ukrajna ellenségének 14 éves kislányt, mert két éve, 12 éves korában az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videoüzenetben szót emelt a Donbasszban élő gyermekek védelme érdekében.

Az ukrán szélsőségesek azzal vádolják Faina Szavenkovát, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt.

Főkép forrása:
karpat.in.ua.

További cikkek