Mai névnap:

Az ukrán nacionalisták halállistára tettek egy 14 éves orosz kislányt

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: karpat.in.ua.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista média-oldal azért jelölte kivégzésre Faina Szavenkovát, mert 12 évesen az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videoüzenetben szót emelt a Donbasszban élő gyermekek védelme érdekében.

Noha a világ nagy része kétségkívül az oroszok által lerohant Ukrajnával szimpatizál, ám egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni az ukrán szélsőségesek tettei mellett. A karpat.in.ua.  honlap nyilvánosságra hozta, hogy az ukrán nacionalisták a saját halállistájukra – melyen a magyar kormányfő, Orbán Viktor is megtalálható - felkerült fel egy luhanszki orosz kislány, Faina Szavenkova.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista média-oldal azért tekinti Ukrajna ellenségének 14 éves kislányt, mert két éve, 12 éves korában az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videoüzenetben szót emelt a Donbasszban élő gyermekek védelme érdekében.

Az ukrán szélsőségesek azzal vádolják Faina Szavenkovát, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt.
Hirdetés
Hirdetés