387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Koronázási tekercset kapott a brit uralkodópár

10perc.hu
2024. 05. 04.
Koronázási tekercset kapott a brit uralkodópár

A hagyományt egy évvel a koronázás után folytatták.

Legalább 700 éve adnak már a királyoknak "Koronázási tekercset" - közölte a BBC.

 A 69 láb hosszú, kézzel varrott kéziratot a kalligrafus, Stephanie von Werthern-Gill írta. Kivéve egyetlen, egyetlen pont hiányát egy 'i' betű felett a tekercs végén, nincsenek rémálomszerű helyesírási hibák. "Csodálatos díszítési munka" - mondta a király, míg a királyné, Camilla, azt mondta, hogy szüksége lenne a "szemüvegére", hogy elolvassa. 

Ez volt az első alkalom, hogy a kézirat nem használt állati bőrt.

Ez a 21 méter hosszú történelem egy darabja, mint egy hatalmas tapéta tekercs, 11 500 elegánsan írt szóval, különlegesen készült tintával. Stephanie azt mondja, hogy 56 napig tartott, hétvégi szünetek nélkül, a ritmusát folyamatosan tartva, a telefonját kikapcsolva, nyugalmát pedig légzőgyakorlatok és klasszikus zene tartotta fenn. "Nagyon intenzív volt" - mondta, de az eredmény "műalkotásnak érződik". "Minden helyesírás rendben van?" - viccelődött a király, amikor megnézte a hatalmas tekercset, amely "mérföldnyi hosszú". Valójában csak egyetlen pont hiányzott egy i betűről a kézzel varrott rézlemez írásban, amit sikerült észrevennie. 

Az eredményt szerdán mutatták be a Buckingham-palotában II. Károly királynak és Camilla királynénak, ahogy a király folytatja feladatainak visszatérését, miután pozitív híreket kapott a folyamatos rákkezeléséről. Ez a hivatalos állami feljegyzés egy uralkodó hatalomra lépéséről és koronázásáról, de már annyira műalkotás, mint bármilyen hivatalos dokumentum. Beleértve Tim Noad bonyolult illusztrációit, aki hamarosan az ország legtöbbet látott, de legkevésbé elismert művésze lehet. Mivel a történelmi dokumentum illusztrálásával egy időben ő tervezte a király pecsétjét is, a logót, amelyet hamarosan új bankjegyeken, középületeken, egyenruhákon és végül új postaládákon is látni fogunk. 

A tekercs rögzíti a koronázási szertartásokat, meneteket és ígéreteket, valamint bemutatja, kik voltak jelen az apátságban, különösen azokat, akiknek ceremóniális szerepük volt, valamint az uralkodói vendégek, politikusok és külföldi képviselők hosszú listáját. De nem mindenki kapott említést. Amikor a dokumentumot végül a Nemzeti Levéltárba helyezik, nem lesz nyoma annak, hogy Ant és Dec vagy Katy Perry ott voltak. Sőt, Lionel Richie-nak sem jut üdvözlet. Őket egyetlen "Egyéb csoportok" alcímre korlátozták. Ez a koronázási tekercs, az első 70 év óta, hozzáférhetőbbnek szánták elődjénél, így az online videó változatot elérhetővé teszik a www.coronationroll.gov.uk címen, amelynek néhány jelenlévő felvételét is tartalmazza, például Penny Mordaunt alsóházi vezetőjét, aki a kardviselő képességeiről híres.


 


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Anglia

További cikkek