393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az oroszok újra bombázzák Kijevet, legalább száz rakéta zúdult az ukrán városokra

10perc.hu
2022. 11. 15.

Tíz megyére mértek csapásokat ma az orosz erők, javarészt az ország nyugati és középső részét támadták.

Noha szárazföldön egyre-másra szenvednek katonai és stratégiai vereséget az orosz erők, arra bőven maradt erejük, hogy a február 24 óta dúló háború legsúlyosabb rakétatámadását hajtsák végre Ukrajna középső és nyugati megyéi ellen. A fő célpont ismét a főváros, Kijev volt, és több becsapódás történt a város központjában.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, a belvárosban lévő Pecserszk kerületben két lakóépületet találtak el lövedékek. Hozzátette, hogy orvosok és mentők már a helyszínen vannak. A kijevi katonai adminisztráció közölte, hogy eddig egy halálos áldozatról tudnak, aki az egyik belvárosi lakóházat ért találat következtében halt meg.


A kijevi belvárosban lévő Pecserszk kerületben két lakóépületet találtak el lövedékek     Fotó: Twitter/Ukrajinszka Pravda


Ugyancsak orosz támadás érte nap közben a nyugat-ukrajnai Lviv városát, de Ukrajna második legnagyobb településére, a keleti Harkiv létfontosságú infrastruktúrájára is csapást mértek, emiatt leállt a metró és az árammal működő felszíni közösségi közlekedés.

Tíz megyére mértek csapásokat kedden az orosz erők, javarészt az ország nyugati és középső részét támadták. Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban közölte, hogy mintegy száz rakétát lőttek ki az orosz erők Ukrajnára, többet, mint az oktober 10-i nagyszabású támadáskor.

Főkép forrása:
Twitter/ Ukrajinszka Pravda

További cikkek