390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Árulkodó jelek! Az orosz politikai és katonai vezetés mélyen hallgat az északi fronton kialakult helyzetről…

10perc.hu
2022. 09. 09.
Árulkodó jelek! Az orosz politikai és katonai vezetés mélyen hallgat az északi fronton kialakult helyzetről…

Egy Moszkva-barát harkivi vezető viszont elismerte, hogy az ukránok Balaklija elővárosaiban vannak, valamint közel járnak Sevcsenkove elfoglalásához.

Egyre több jel utal arra, hogy bizony egyre sikeresebb a Harkiv megyei ukrán katonai támadás. Erről nemcsak videófelvételek és fotók árulkodnak – ezeken jól látszódik, hogy ukrán zászlókat tűznek ki Harkiv megyei településeken, és átfestik a Sevcsenkove bejáratánál lévő helységnévtáblát –, hanem az is, hogy az eddig naponta sikerpropagandát hirdető orosz politikai és katonai vezetés úgy hallgat az eseményekről, mintha azok nem is léteznének.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Balaklija körül kialakult harci helyzet kommentálását a katonai szóvivő hatáskörébe utalta. A tárca csak egy Harkiv megyei orosz katonai konvojról készült felvételeket osztott meg, de Igor Konasenkov altábornagy, a hadügyminisztérium szóvivője az északi fronton kialakult helyzetről nem nyilatkozott.

„Az orosz hadsereg igyekszik kiszorítani az ukrán erőket a Harkiv megyei Balaklija elővárosaiból, és nehéz a helyzet Sevcsenkove település közelében is” – közölte a Rosszija 24 hírtelevízióval Vitalij Gancsev, a régió oroszok által kinevezett katonai és polgári közigazgatásának vezetője.



Hozzátette, heves harcok folynak, és elismerte, Balaklija elővárosai lényegében nem az orosz erők ellenőrzése alatt állnak. Gancsev szerint a Kupjanszki járásban lévő Sevcsenkove község közelében súlyos a helyzet. Mint mondta, az ukrán fegyveres alakulatok megpróbálnak elfoglalni több települést a térségben, és áttörni a védelmet, de az orosz csapatok ellenállnak.

Maxim Gubin, Harkiv megye Kupjanszki járásának vezetője szintén a Rosszija 24 tévécsatornán nyilatkozva azt mondta, hogy az orosz erők tartják Kupjanszk várost, amit hevesen ostromolnak az ukrán erők. A déli fronton is zajlik az ukrán előrenyomulás, de Mikolajiv-Krivij Rih irányából indított offenzívákat egyelőre megállították a védekezésre kényszerülő oroszok.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek