386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Karddal támadó férfit fogtak el Londonban

10perc/MTI
2024. 04. 30.
Karddal támadó férfit fogtak el Londonban

A támadás emberéletet követelt.

Karddal emberekre támadó férfit vettek őrizetbe kedden London egyik külvárosában. Az incidensben öten sérültek meg. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt és nem fenyegeti további veszély a helyi lakosságot.

A rendőrséghez érkezett bejelentések szerint a 36 éves gyanúsított a brit főváros északkeleti határában, a belvárostól 20 kilométerre fekvő Hainault negyedben járművel hajtott egy épületnek, majd több embert megszúrt. A Scotland Yard beszámolója szerint az illető, aki egy karddal volt felfegyverkezve, ezután másokat is megtámadott, köztük két rendőrt. A londoni mentőszolgálat kedd délelőtt közölte, hogy a helyszínre kivonult egységei öt sérültet láttak el, és mindegyiküket kórházba szállították.

A gyanúsított őrizetben van, és a rendőrség nem tart attól, hogy a helyi közösséget további veszélyek fenyegetnék. A főparancsnok-helyettes közölte, hogy a Scotland Yard nem keres további gyanúsítottat az ügyben, és nem kezeli terrorcselekményként az incidenst.

A közeli Hainault metróállomást és a környező utcákat a rendőrség lezárta.

A friss hírek szerint egy gyermek meghalt a támadásban. Stuart Bell főfelügyelő, a Scotland Yard területileg illetékes parancsnoka kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy 13 éves fiú, aki kórházba szállítása után vesztette életét. Bell megerősítette, hogy a támadás helyszínéről, a londoni belvárostól 20 kilométerre északkeletre fekvő Hainault kerületből a gyerekkel együtt öt sebesültet vittek kórházba, kettejük rendőr. Egyikük állapota sem életveszélyes, de a két rendőr súlyos sebek miatt műtéti beavatkozásra szorult. Bell  elmondta: a 36 éves gyanúsítottat az első bejelentés után 22 perccel, elektromos sokkoló alkalmazásával elfogták.

Címkék:
#Anglia

További cikkek