386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Sorbonne-on is tüntettek az izraeli-palesztin háború ellen

10perc.hu
2024. 04. 29.
A Sorbonne-on is tüntettek az izraeli-palesztin háború ellen

Az amerikai egyetemi tüntetéshullám ezzel megérkezett Európába is.

A Gázai övezetben zajló háború ellen tiltakozók hétfőn elfoglalták a párizsi Sorbonne Egyetemet. A tüntetők a "Szabad Palesztinát!" jelszavakat skandálták az egyetem kapujában, míg néhány diák sátrakat állított fel az udvaron - tudósított a Reuters.

Ez volt a legújabb jele annak, hogy az amerikai egyetemeken zajló tüntetések Európára is átterjednek, mióta a pusztító háború a hetedik hónapjába lépett. A tüntetéseknek köszönhetően az egyetem kénytelen volt bezárni a napra az épületet. A tiltakozók békésen sürgették az intézményt - a világ egyik legrégebbi egyetemét -, hogy ítélje el Izrael cselekedeteit.

Palesztin hatóságok szerint Izrael legalább 34 488 palesztint ölt meg a Gázai övezet elleni támadásában, válaszcsapásként az október 7-i Hamasz-támadásra, amelyben 1200 ember halt meg, és több mint 200 túszt ejtettek az izraeli számlálások szerint.

A tüntetések békésen zajlottak, a diákok az intézményt arra sürgették, hogy ítélje el Izrael cselekedeteit. A rendőrség biztosította a főbejárat utcáit, körülbelül 50 diákot figyelve.




Főkép forrása:
Anna & Michal/Flickr

További cikkek