392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Áldását adta a Költségvetési Tanács – elbírja a költségvetés a nyugdíjak nagyobb emelését

10perc.hu
2022. 12. 27.
Áldását adta a Költségvetési Tanács – elbírja a költségvetés a nyugdíjak nagyobb emelését

A testület szerint a jövő évi büdzsé megteremti a lehetőséget a nyugdíjaknak az eredetileg előre jelzettnél magasabb inflációval azonos mértékű emelésére.

Hozzájárul a Költségvetési Tanács a jövő évi költségvetés módosításáról szóló rendelettervezet kihirdetéséhez. A napi.hu megírta, hogy a dokumentumot, amely több lényeges módosítást is tartalmaz a nyáron elfogadotthoz képest, Varga Mihály pénzügyminiszter december 23-án küldte meg a KT-nak, amelyet a tanács december 27-i ülésén véleményezett.

A Költségvetési Tanácsnak a veszélyhelyzettel összefüggő eltérő szabályairól szóló rendelettervezet hitelességére nézve nincsenek alapvető ellenvetései. A rendelettervezet 2023-ra az eredetileg alapul vett 4,1 százalékkal szemben 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a háború és az energiakrízis elhúzódó hatásai, a globális növekedés lassulása és az infláció reáljövedelmeket mérséklő hatása következtében.

Hangsúlyozzák, hogy a rendelettervezet továbbra is biztosítja az eredeti költségvetésben megfogalmazott főbb társadalompolitikai célokat, vagyis többek között az idős emberek védelmét. Ugyanakkor megteremti a lehetőséget a nyugdíjaknak az eredetileg előre jelzettnél magasabb inflációval azonos mértékű emelésére.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek