393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

350 ezres bírságot kockáztatsz, ha átadod a haverodnak a kormányt vagy részegen vezeted a MOL Limót

10perc.hu
2023. 03. 16.
350 ezres bírságot kockáztatsz, ha átadod a haverodnak a kormányt vagy részegen vezeted a MOL Limót

A Limo az árak emelése mellett bevezeti az idő-távolság-alapú díjszabást, valamint elképesztő szigorral lépnek fel a szabálytalankodó bérlőkkel szemben.

Változnak a MOL Limo közösségiautó-szolgáltató díjszabásai március 22-től. A cég oldalára kikerült friss tájékoztatóból ugyanis kiderült, hogy egy elektromos Dacia Springgel 20 perc alatt megtett alig több mint 5 kilométeres út alkalmi bérlőként 1607 forintba fog kerülni. A 24 forintos perc- és 181 forintos kilométerdíjra rájön a 200 forintos indítási költség.

A havi díjat fizető bérlők megússzák ugyanezt 1325 forintból, mivel a perc- és kilométerdíjból 20 százalék kedvezményt kapnak. Ugyanakkor bevezetik a használatarányos, idő- és megtett kilométer alapú díjszabást. Aki egy napra - de kevesebb mint 24 órára - vinne el egy furgont, akkor több mint 22 ezer forintos napidíjon túl 99 forintos kilométertarifával, valamint a 300 forintos indítási díjjal kell számolnia.


Ha nem kell még egy napra sem a furgon, a gatyádat ráfizeted    Fotó: mollimo.hu


A cég a büntetési tételeket is megemelte. Ha a bérlő átadja másnak a volánt és ez kiderül, akkor 350 ezer forintot fognak neki kiszámlázni. Ugyanennyit kell fizetnie annak, aki ittasan vagy tudatmódosító szer hatása alatt vezető bérkocsikat – írta a napi.hu.

Ha a bérlő sofőr hibájából bekövetkező balesetnél a fizetendő kártérítés a teljes kár összegének tizede, de minimum 350 000 forint lesz március 22-től. Ha a kár értéke alacsonyabb, mint a minimum kártérítés összege, úgy továbbra is csak a tényleges javítási díj és az ügyintézési díj fizetendő.

Főkép forrása:
mollimo.hu

További cikkek