387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Karácsonyi tüntetés New Yorkban: összecsaptak a palesztinpárti tüntetők a rendőrökkel

10perc
2023. 12. 27.
Karácsonyi tüntetés New Yorkban: összecsaptak a palesztinpárti tüntetők a rendőrökkel

Karácsony napján összecsaptak a palesztinpárti tüntetők a rendőrökkel New York belvárosában.

A tüntetők a Rockefeller Center karácsonyfájához vonultak, hogy "töröljék el a Karácsonyt", és az Izrael elleni felkelést, az intifádát éltették. A tüntetés során többen megsérültek, köztük egy rendőr.

A tüntetés hétfőn este kezdődött a Rockefeller Centernél
A tüntetők azzal a céllal érkeztek, hogy tiltakozzanak az izraeli-palesztin konfliktus ellen. Szlogenjeikkel többek között az Izrael elleni felkelést, az intifádát éltették.

A tüntetés békésen kezdődött, de később összecsapások alakultak ki a rendőrséggel. A tüntetők köveket és petárdákat dobtak a rendőrökre, akik könnygázt és gumibotot vetettek be.

A tüntetés során többen megsérültek, köztük egy rendőr, akit fejsérüléssel kórházba szállítottak. A rendőrség több palesztinpárti tüntetőt letartóztatott.

A tüntetés nemcsak New Yorkban, hanem Washingtonban is zavarokat okozott. Karácsonykor néhány tucat palesztinpárti tüntető jelent meg Lloyd Austin védelmi miniszter és Jake Sullivan elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó otthonánál. A tüntetők az amerikai külpolitikát kritizálták, amiért szerintük nem tesz eleget a palesztinok támogatása érdekében.

Főkép forrása:
Wikimedia Commons, rawpixel.com
Címkék:
#Tüntetés

További cikkek