Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter bojkottot hirdetett a propaganda ellen

10perc.hu
2024. 10. 05.
Magyar Péter bojkottot hirdetett a propaganda ellen

Magyar Péter és a Tisza Párt tüntetése a közmédia előtt: bojkott a propaganda ellen, Hadházy Ákos felszólalása és a demonstráció váratlan fordulatai.

Magyar Péter és a Tisza Párt szimpatizánsai a közmédia óbudai székháza előtt gyűltek össze, hogy hangot adjanak a propaganda elleni tiltakozásuknak. A tüntetés során meglepetésre Hadházy Ákos is beszédet mondott. Magyar Péter bojkottot hirdetett a propaganda médiatermékei ellen, a demonstráció pedig váratlan fordulatot vett, amikor a politikus belépett a közmédia épületébe.

Magyar Péter összetűzése a közmédia riporterével

A közmédia híradósai sem hagyták figyelmen kívül az eseményt, a délutáni híradóban beszámoltak Magyar Péter tüntetéséről. Császár Attila, a közmédia riportere, a rendőrsorfal mögül kérdezte Magyar Pétert, ami látványos feszültséget szült.

A politikus visszakérdezett: „Mégis mit keres a rendőrsorfal mögött, ahová más újságírók és a tüntetők se léphetnek be?” Ez a jelenet hűen tükrözte a demonstráció célját, mely a közmédia elfogultsága ellen irányult.


Hadházy Ákos meglepetés felszólalása

A tüntetés egyik váratlan momentuma volt, amikor Hadházy Ákos is beszédet mondott, akit Magyar Péter konferált fel. Kettejük közötti korábbi konfliktus ellenére Hadházy felszólalása erős üzenetet hordozott. Beszédében megköszönte a Vidéki prókátor nevű ügyvédnek, hogy kirobbantotta a kegyelmi botrányt, és a közmédiáról, valamint a propaganda természetéről is értekezett. Hadházy egyértelműen kijelentette:

„A hírhamisító Papp Dánielnek, a közmédia vezetőjének le kell mondania.”

Magyar Péter bojkottot hirdet

Magyar Péter beszéde szintén nagy visszhangot keltett. A Tisza Párt elnöke bojkottot hirdetett a propaganda médiatermékei ellen, és arra kérte az embereket, hogy ne fogyasszanak semmilyen propaganda által manipulált tartalmat:

„Kérem, hogy hétfőtől senki ne nézze, ne olvassa a propaganda termékeit, akkor se, ha éppen ott megy a kedvenc sorozata. Kérek minden jóérzésű magyar embert, aki egy élhető, szabad és igazságos Magyarországon szeretne élni, hogy csatlakozzon hozzánk.”

Magyar beszédében arra is buzdította követőit, hogy ne vegyenek részt a propaganda finanszírozásában, és aktívan lépjenek fel az online térben az igazság terjesztése érdekében.

Magyar Péter belépett a közmédia épületébe

A tüntetés végén újabb fordulat következett: Magyar Péter belépett az MTVA székházába, amit a rendőrsorfal ellenére is megtehetett. Az épületből néhány másodperccel később távozott, és a színpadra lépve elmondta, hogy az MTVA munkatársa, Simon Gábor tájékoztatta, hogy nincs joga az épületben tartózkodni. Magyar Péter egy hivatalos közleményt is kapott, amelyet felolvasott a tüntetőknek. A közlemény szerint a közmédia beszámolt a demonstrációról, és várják az ellenzéki politikusokat a stúdióban.

Az MTVA közleménye

A közmédia közleménye Magyar Péter tüntetéséről egyértelműen jelezte, hogy „erőszakos demonstráció” szervezésével vádolják a politikust. A híradóban ismertették Magyar 16 pontos követeléslistáját is, amely a közmédiával kapcsolatos reformjavaslatokat tartalmazta. A közmédia állítása szerint Magyar még az MTVA műsorstruktúrájába is beavatkozna.

A tüntetés erős üzenetet közvetített: az ellenzékiek nem adják fel a harcot a propaganda és az elfogult médiabeszámolók ellen. A tüntetésről készült teljes videó is elérhető, Magyar Péter beszéde 1 óra 54 perc körül kezdődik.


Főkép forrása:
Magyar Péter/Youtube

További cikkek