Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Madách Gimnázium igazgatójának leváltása ellen tüntettek Budapesten

10perc/MTI
2024. 09. 03.
A Madách Gimnázium igazgatójának leváltása ellen tüntettek Budapesten

Tüntettek a Madách Imre Gimnázium igazgatójának felmentése ellen Budapesten, diákok, tanárok és szülők követelték a döntés visszavonását.

Budapesten hétfőn tüntetést tartottak a Madách Imre Gimnázium igazgatójának felmentése miatt, amelyen diákok, pedagógusok, szülők és szimpatizánsok is részt vettek. A demonstrációra a Belügyminisztérium épülete előtt került sor, ahol a résztvevők Mészáros Csaba igazgató felmentésének visszavonását követelték, és kiálltak a mobiltelefonok iskolai használata mellett. A diákok többek között azt hangoztatták:

„A mi telefonjainkat nem fogják elvenni, Magyarország előre megy, nem hátra.”

Felhőfi-Kiss Levente, a gimnázium egykori diákja, hangsúlyozta, hogy a telefonok használatát eddig is szabályozták az iskola házirendjében, és kijelentette:

„Nekünk a digitális világ az életünk.”

A demonstráción felszólalt Pizarro-Iványi Júlia, a Wesley János óvoda, általános iskola és gimnázium intézményvezetője is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatalom bezárja az intézményeiket és visszavonja azok működési engedélyét.

„Ha diák, szülő, vagy tanár vagy, állj ki az igazságért az igazságtalanságok ellen” – mondta.

A Tanítanék Mozgalom aktivistái, Berta Beáta és Pilz Olivér, szerint az oktatásban dolgozók ellen 2022 óta számos retorziót alkalmaznak, például elbocsátásokat a polgári engedetlenség miatt, és az igazgatók pályázatainak elutasítását.

Dukán András Ferenc volt tanár emlékeztetett arra, hogy egy éve „kamuindokkal” bocsátották el, most pedig ugyanezzel a módszerrel mentették fel a gimnázium igazgatóját is.

A tüntetés végén a gimnázium énekkara énekével búcsúzott Mészáros Csabától.

Főkép forrása:
MTI-fotó/Balogh Zoltán

További cikkek