Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter kampányzáró tüntetése: Így módosul a közlekedés a Hősök tere környékén

10perc.hu
2024. 06. 07.
Magyar Péter kampányzáró tüntetése: Így módosul a közlekedés a Hősök tere környékén

Lezárások lesznek a Hősök tere környékén hétvégén Magyar Péter és a Tisza Párt kampányzáró tüntetése miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint péntek este kilenc órától rendezvény miatt lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között. Szombat reggel kilenc órától a Dózsa György út egy szakaszát is lezárják, mégpedig a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A lezárások szombat éjfélig lesznek érvényben.

A lezárások idején a közlekedési rend a következőképpen módosul:

  • Péntek este kilenc órától szombat éjfélig: A 105-ös, a 210-es és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utca felé terelve közlekednek. A Vörösmarty utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, helyette a Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca) és a Bajza utca között a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg. A Hősök terénél pedig a Podmaniczky utcában állnak meg.

  • Péntek este kilenc órától szombat éjfélig: A 979-es autóbuszok a Városligeti fasor-Bajza utca-Damjanich utca útvonalon közlekednek. A Kodály körönd és a Damjanich utca/Dózsa György út között a 70-es trolibusz megállóhelyein állnak meg. A 979A autóbuszok az Oktogonig rövidített útvonalon közlekednek.

  • Szombat reggel kilenc órától éjfélig: A 20E autóbusz a Városligeten át a Hungária körút felé jár, így a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállókat nem érinti.

  • Szombat reggel kilenc órától éjfélig: A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as járatok az Állatkerti körút-Hermina út-Zichy Mihály út útvonalon terelve közlekednek. A Dvorák sétány és az Állatkert között a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg.

  • Szombat reggel kilenc órától éjfélig: A 75-ös trolibusz a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a Stefánia út és a Gundel Károly út (Hősök tere) között a 72-es trolibusz megállóiban áll meg.

A lezárások a közlekedési rend jelentős változásait eredményezik, ezért érdemes előre tájékozódni az alternatív útvonalakról és a tömegközlekedési lehetőségekről.

Korábban arról is írtunk, hogy az utolsó napokra látványosan felpörögnek a politikai kampányok.

További cikkek