EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Rács mögött hal meg a gyilkos brit rendőr

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MET Police

Életfogytig tartó börtönre ítélték Wayne Couzenst, amiért megerőszakolta és megölte a 33 éves Sarah Evevardot.

Egész Nagy-Britanniát megdöbbentette az a gyilkosság, amelyről annak idején a 10perc.hu is beszámolt. Az ashfordi erdőben találták meg Sarah Everard holttetét, és amint az később kiderült, a 33 éves marketinges nőt a 48 éves Wayne Couzens, a londoni Metropolitan Police-nél egy évtizede áll alkalmazásban rendőr előbb megerőszakolta, majd meggyilkolta.

Az elkövető megpróbált kibújni a felelősségre vonás alól, és letartóztatását követően kórházba is szállították, miután szándékosan fejsérüléseket ejtett magán. Az orvosok ellátták sebeit, majd ezt követően visszaszállították a rendőrségi fogdába.


Sarah Everard 33 évet kapott a Sorstól, mielőtt gyilkosa megerőszakolta és megölte őt     Fotó: The Telefraph


Nos, a briteknek nem kall attól tartaniuk, hogy Couzens újabb áldozatot szed majd közülük, ugyanis a The Telegraph beszámolója szerint a bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte, azaz a rácsok mögött fog meghalni. Az ítélethirdetést követően John Apter, az angliai és walesi rendőrség első embere kijelentette, Couzens szégyent hozott az egyenruhájukra.

„A bírósági eljárás során nem nyilatkoztam, de most, hogy Couzenst elítélték, nem hallgathatok tovább. Ez a gyilkos a rendőrség teljes szégyene, és a tette miatt életem végéig szégyellni fogom, hogy ugyanazt az egyenruhát hordtuk. Árnyékot vetett a rendőrségre, megérdemelte, hogy sose szívjon szabad levegőt többé” – állította John Apter.