EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

A Twitter gondosan mérlegelte Trump letiltását

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: BBC

Jack Dorsey, a közösségi oldal tulajdonosa saját üzenetében bejelentette, nem örült a döntésnek, és elismerte, ezzel akadályozhatják a nyilvános vitákat.

A Twitter a múlt héten határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot. A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról, a YouTube-ról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-ai beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát. Trump válaszul cenzúrával vádolta a közösségi médiumokat.


Jack Dorsey, a közösségi oldal tulajdonosa saját üzenetében bejelentette, nem örült a jól megfontolt döntésnek, és elismerte, ezzel akadályozhatják a nyilvános vitákat     Fotó: Twitter


Megvédte az amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről szóló döntést a Twitter közösségi oldal tulajdonosa. Jack Dorsey saját Twitter-oldalán közzétett üzenetében leszögezte, nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg. Elismerte ugyanakkor, hogy az ehhez hasonló döntések veszélyes precedenst teremthetnek, továbbá tönkretehetik a nyilvános vitát és megoszthatják az embereket.