EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése! Novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: MTI Miniszterelnöki Sajtóiroda Fischer Zoltán

Idén az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetnek, valamint 3,1 százalékos emelés lesz novembertől visszamenőleg az idősek számára.

Sokan találgatnak egy ideje, vajon mekkora nyugdíjemelésre kerül sor a hatalmas infláció miatt. Nos, Orbán Viktor nagy bejelentése erre nem adott választ, sőt, jelenleg az sem tudható, lesz-e egyáltalán valamilyen nyugdíjemelés.

Ugyanis a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban nem emelést jelentett be, hanem azt, hogy nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány. Ez alapján novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek.

Orbán Viktor a vasárnapi idősek világnapja alkalmából köszöntötte a magyar nyugdíjasokat. Azt mondta, idén az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetnek.

Hogy magával az emeléssel mi lesz, arról Gulyás Gergely szólt a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, 3,1 százalékos emelés lesz novembertől visszamenőleg az idősek számára.