EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Miután kiborult a bili a kómában fekvő Gálvölgyi János ügyében, hirtelen a rendőrség nyomozni, Pintér Sándor vizsgálódni kezd

Belföldi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/OMSZ

A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, míg a belügyminiszter a segélyhívások kezelésének ellenőrzését rendelte el.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Gálvölgyi Jánoshoz mentőt kellett hívni, a lánya beszámolója szerint azonban nem érkeztek ki időben, ezért autóval kellett bevinni a színészt a kórházba. Az üggyel kapcsolatban a mentőszolgálat és a rendőrség is vizsgálatot indított azóta.

Amint arról a 10perc.hu beszámolt, az Országos Mentőszolgálat vizsgálata megállapította, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

És innen egy vizsgálati lavina indult el. Nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám nem érkezett meg hozzá a mentő – tudta meg a Magyar Nemzet. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).


Gálvölgyi János továbbra is lélegeztetőgépen, mélyaltatásban van    Fotó: RTL


A Népszava információ szerint a belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését. Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke elmondta a lapnak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot fog indítani a mentőszolgálattal kapcsolatban.

Arra szólította fel a tárca belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és mondják meg, hogy szükséges-e a dolgozókat tovább képezni.