Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kovács Richárd igazságtalanságnak tartja, amiért neki nem jár a bronz éremért pénzjutalom

10perc.hu
2024. 08. 06.
Kovács Richárd igazságtalanságnak tartja, amiért neki nem jár a bronz éremért pénzjutalom

Kovács Richárd igazságtalannak tartja, hogy ő nem részesül ugyanabban a díjazásban, mint Hámori Luca.

A Magyar Ökölvívó Szövetség a közelmúltban úgy határozott, hogy Hámori Luca olimpiai jutalmát a bronzéremért járó összegre emeli. Hámori az ötödik helyen végzett a tokiói olimpián a női ökölvívótorna 66 kilogrammos súlycsoportjában, és két győzelmet szerzett. E döntés következtében a sportoló 31 millió forintot kap az eredeti 15 millió forint helyett - számolt be róla a HVG.

Kovács Richárd, aki a 63,5 kilogrammos súlycsoportban szintén az ötödik helyen végzett, nem részesült hasonló elbánásban, mivel ő csak egy mérkőzést nyert meg. Kovács a közösségi médiában adott hangot elégedetlenségének, hangsúlyozva, hogy az olimpia érdekében jelentős áldozatokat hozott. „Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra, hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni bokszot” – írta a sportoló.


Kovács részletesen beszámolt az áldozatokról is, amelyeket a felkészülés során hozott, beleértve munkája feladását és családjától való hosszú távollétet. Emellett felidézte, hogy az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett márciusban, közvetlenül az olimpia előtt.

Az olimpián Kovács egy emlékezetes győzelmet aratott a tokiói bronzérmes Harry Garside ellen, ám a következő mérkőzésen a francia Sofiane Oumiha ellen vereséget szenvedett. Oumiha azóta a döntőbe jutott, ahol a kubai Erislandy Álvarezzel mérkőzik meg az aranyéremért.

Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen!” – fogalmazott Kovács, kiemelve, hogy a döntés igazságtalannak érzi. Posztjában megköszönte a magyar emberek támogatását, és utalt arra, hogy esetleg visszavonul a sporttól.

Kifejtette véleményét a MOB elnöke is

A bokszbotránnyal kapcsolatban Gyulay elmondta, hogy Hámori Luca ellenfele, az algériai Imane Helif az IOC szabályzata szerint jogosult volt a női versenyzésre - írta az ATV. Gyulay kifejtette: „Azt tudomásul kell venni az IOC szabályzata szerint a hölgy az hölgy, és mindig is az volt.” Ugyanakkor elismerte, hogy az algériai szurkolók ellenséges légkört teremtettek, amely nyomasztó volt Hámori számára.

Gyulay emellett kijelentette, hogy teljes mértékben egyetért Kovács Richárd kritikájával, aki nehezményezte, hogy Hámori Luca a Magyar Boksz Szövetségtől kiegészítő pénzjutalmat kapott, míg ő nem. „Teljesen igazat adok Ricsinek,” mondta Gyulay, hozzátéve, hogy „elhamarkodott döntés született, és nem szabad diszkriminálni a sportolókat.” Gyulay szerint a kérdést később kell megvitatni, és hangsúlyozta, hogy minden sportolóért kiállnak.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Olimpia

További cikkek