Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Aranyérmet szerzett Kós Hubert az olimpián

10perc.hu
2024. 08. 02.
Aranyérmet szerzett Kós Hubert az olimpián

Kós Hubert megszerezte a magyar csapat első aranyérmét 200m-es hátúszásban.

Kós Hubert révén megszületett az első magyar aranyérem az olimpián, hiszen a magyar úszó fantasztikus teljesítményt nyújtott a 200 méteres hátúszás döntőjében - közölte az RTL.

Tavaly a Csisztu Sport Cast műsorában Kós így nyilatkozott: „A megnyert vébé óta csak azon gondolkozom, hogy mi lesz az olimpián. De nem esek bele abba a csapdába, hogy tavaly világbajnok lettem, és akkor hátradőlök, mert az olimpia teljesen más verseny, mint egy vébé.”

Párizsban Kós az első helyen jutott a 200 hát döntőjébe. Az első 50 méter után még nem volt az élbolyban, de az utolsó 50 méter az ő erőssége. A 100 méteres fordulónál már harmadik volt, majd másodikként úszott tovább, 1:02 másodperces hátránnyal. Az utolsó 50 méteren óriási csatában előzte meg a görög riválisát, Hrisztut, és 1:54:26-os idővel megnyerte a versenyt, megszerezve a magyar küldöttség első aranyérmét.

„Gyerekkorom óta az a célom, hogy olimpiai bajnok legyek. Nem tudom, mikor jön el a pillanat, de türelmes vagyok.” – mondta korábban Kós Hubert. Az, hogy ezt hátúszásban érheti el, korábban nem volt egyértelmű. „Már gyerekkoromban azt mondták, hogy nagyon jó vagyok hátúszásban. Én viszont utáltam háton úszni” – mesélte Csisztu Zsuzsának. „Féltem, hogy háton úszva beverem a fejem a falba, mert nem látom, hogy merre megyek. Öt vagy hatéves lehettem, mozgott a fogam, és az egyik edzésen már attól féltem, hogy nemcsak hogy beverem a fejem, de attól ki is esik a fogam, amit lenyelek. Nyilván soha nem vertem be a fejemet.”

Kós aranyérmes úszása itt nézhető vissza.

Főkép forrása:
M4Sport (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek