Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Többször is hányt a kanadai olimpikon a Szajnában rendezett versenyszám után

10perc.hu
2024. 08. 01.
Többször is hányt a kanadai olimpikon a Szajnában rendezett versenyszám után

Szerdán, a párizsi olimpián rendezett triatlonverseny után több sportoló is rosszullétre panaszkodott, miután a szennyezett Szajnában úsztak.

A férfiak mezőnyében a brit Alex Yee, míg a nőknél a francia Cassandre Beaugrand szerezte meg az első helyet. Azonban az úszás szakaszának végén számos versenyző tapasztalt egészségügyi problémákat - számolt be róla a Nemzeti Sport oldala.

A kilencedik helyen végző kanadai Tyler Mislawchuk élő adásban lett rosszul, majd később elmondta: „Nem azért jöttem ide, hogy az első tízben végezzek, de mindent beleadtam. Megpróbáltam, nem bántam meg semmit, tízszer hánytam.”

Már korábban is aggodalmak merültek fel a Szajna vízminőségével kapcsolatban, különösen a tavalyi tesztverseny után, ahol szintén többen betegedtek meg. Annak ellenére, hogy Franciaország több mint egymilliárd eurót költött a folyó tisztítására, az idei mérések folyamatosan az egészségügyi határértékek feletti szennyezettséget mutattak, emiatt a triatlonosok edzéseit is törölték.

A belga sportoló, Marten Van Riel élesen bírálta a szervezőket: „Ha a sportolók egészsége lett volna az elsődleges szempont, akkor ezt az eseményt már régen áthelyezték volna egy másik helyszínre” – írta az Instagram-oldalán, hozzátéve, hogy úgy érezte, a sportolókat bábuként kezelték egy bábszínházban”.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek