Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Második helyen jutott tovább a magyar női gyorsváltó a párizsi olimpia döntőjébe

10perc.hu
2024. 08. 01.
Második helyen jutott tovább a magyar női gyorsváltó a párizsi olimpia döntőjébe

A magyar női 4x200 méteres gyorsváltó fantasztikus úszással jutott be a párizsi olimpia döntőjébe.

A magyar női 4x200 méteres gyorsváltó csapat, melynek tagjai Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna és Ugrai Panna, fantasztikus úszással jutott be a döntőbe a párizsi olimpián. Pádár Nikolett remek rajtot vett, 1:57.82-es részidővel másodikként adta át a stafétát Ábrahám Minna számára. Az ifjú szegedi versenyző ötven méternél még az első helyen állt és az ausztrálokkal szemben csak minimális hátrányt szerzett - számolt be ról a Szegedi Úszó Egylet a közösségi média oldalán.


Ábrahám és Késely is magabiztosan őrizték a második helyet, miközben az ausztrál csapat fokozatosan növelte előnyét. Végül Ugrai Panna zárta a váltót, biztosítva a csapat 7:52.25-ös időeredményét, amellyel a magyar váltó a második helyen jutott tovább, megelőzve a kínai és amerikai versenytársakat.

A magyar váltó kilencedik idővel érkezett Párizsba, így a döntőbe jutás nagy elismerés. Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője szerint “A döntőben az ötödik vagy hatodik hely lehet a reális célkitűzés, hiszen a kínai, az amerikai, az ausztrál és a kanadai csapat is várhatóan több helyen változtat majd az összeállításán."

Pádár Nikolett így nyilatkozott az M4 Sportnak: Fantasztikus teljesítmény volt, igazi csapatmunka! Megcsináltuk azt, amiért jöttünk, és mindenki kihozta magából azt, ami benne volt ma reggel.” 

A döntőt ma este 22:03-kor rendezik meg. A magyar csapat az ötös pályán áll rajthoz és mindenki izgatottan várja a szereplésüket. Hajrá Magyarország!

Főkép forrása:
MTI/Derencsényi István
Címkék:
#Olimpia

További cikkek