Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mégis megtartják a triatlon úszószámát a párizsi olimpián

10perc.hu
2024. 07. 31.
Mégis megtartják a triatlon úszószámát a párizsi olimpián

A 2024-es párizsi olimpiai játékok szervezői végül úgy határoztak, hogy a Szajna vízminősége megfelelő ahhoz, hogy a triatlon úszószámát megtartsák.

Korábban felmerült, hogy a szennyezettség miatt esetleg ki kell hagyni az úszást és a versenyt duatlonnal helyettesíteni, azonban végül az úszás mellett döntöttek - számolt be róla a Telex.

Párizs számára különösen fontos volt, hogy a Szajna vizének minősége megfeleljen az elvárásoknak, hiszen a város ígéretet tett, hogy a folyó vize újra alkalmassá válik a fürdőzésre, amihez több mint 1,4 milliárd eurót költöttek a tisztítórendszerek fejlesztésére - közölte az AP News. Július közepén Anne Hidalgo, Párizs polgármestere, maga is úszott a folyóban, hogy demonstrálja annak tisztaságát.

Az olimpia idején bekövetkezett jelentős esőzések miatt azonban a folyó vízminősége romlott, ami veszélybe sodorta az úszószám megrendezését. A férfi triatlon úszószámát már elhalasztották kedden, de végül úgy döntöttek, hogy mind a férfi, mind a női versenyzők számára megtartják a versenyt.

Ez a döntés nagy jelentőségű Párizs számára, mivel presztízskérdés volt, hogy a folyó újra alkalmassá váljon a fürdőzésre és a sportolásra.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek