Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Párizs főpolgármestere tesztelte a Szajna vizének tisztaságát az olimpiai játékok előtt

10perc.hu
2024. 07. 18.
Párizs főpolgármestere tesztelte a Szajna vizének tisztaságát az olimpiai játékok előtt

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere, merész lépést tett a közelgő olimpiai játékok előtt, ugyanis szerdán a Szajnába ugrott, hogy bizonyítsa a folyó vízének tisztaságát.

A víz tisztasága az elmúlt hónapokban komoly aggályokat vetett fel, ezért Hidalgo június 20-án bejelentette, hogy úszni fog a Szajnában, bizonyítva, hogy az már nem szennyezett - közölte a az eurosport.hu.

,,A víz tökéletes, csak kicsit hideg" - mondta a főpolgármester az úszás után.

Az eseményen részt vett Tony Estanguet, az olimpia szervezőbizottságának elnöke és Marc Guillaume, a párizsi régió első embere is. A helyi sportszervezetek úszói szintén csatlakoztak Hidalgohoz, ezzel is erősítve a folyó biztonságos használatának üzenetét.

Az elmúlt években 1,5 milliárd eurót fordítottak a főváros környékén tisztító- és vízelvezető rendszerek kiépítésére, hogy a Szajnában, a metropolisz nevezetességei mentén nyíltvízi úszóversenyeket lehessen rendezni.  A triatlonosok július 30-án, 31-én és augusztus 5-én versenyeznek majd a folyóban, míg a nyíltvízi úszók augusztus 8-án és 9-én ugranak a Szajnába.

Az olimpiai játékok megnyitója jövő pénteken lesz, amelynek hat kilométeres szakasza szintén a Szajnában kerül megrendezésre. Ezzel a lépéssel Hidalgo és csapata bizonyította, hogy Párizs készen áll az olimpiai versenyek fogadására, és a város vizei biztonságosak a sportolók számára.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek