Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kaizinger Balázs 28 év után az első magyar lovastusa olimpikon

10perc.hu
2024. 07. 30.
Kaizinger Balázs 28 év után az első magyar lovastusa olimpikon

Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett a párizsi olimpián lovastusában, első magyar indulóként 28 év után.

A párizsi olimpián Kaizinger Balázs a 41. helyen fejezte be a lovastusa versenyt Herr Cooles Classico nevű lovával. Ez az első alkalom, hogy 28 év után ismét magyar versenyző szerepelt ebben a sportágban az olimpián - közölte az olimpia.hu.

A Magyar Olimpiai Csapat 45 éves tagja szombaton díjlovaglásban és vasárnap terepversenyben vett részt, majd a hétfői díjugratás után, ahol 10 hibapontot kapott, összesen 71,80 hibaponttal zárta a viadalt.

Kaizinger Balázs elégedett volt a verseny körülményeivel és a szervezéssel: „A versenykörülmények itt Versailles-ban nagyon extrák voltak, nagyon meg vagyok elégedve a helyszínnel, a szervezéssel, a pályával, a talajjal. A párizsi logisztikában – mivel bent laktunk a városban – látok némi szervezetlenséget, de itt a kastélypark, a lelátók hangulata kárpótol mindenért."

A magyar versenyző számára különleges élményt jelentett az olimpia: „Ez volt életem legnagyobb versenye, világbajnokságon ugyan indultam már, de olimpia az mégis más. A teljesítményem nagyjából a középmezőny elejére sorol, úgy érzem, mindent megtettem, amit lehetett, meg vagyok elégedve, és ezúton is köszönöm a támogatóim segítségét kiemelten a hazai szövetség olimpiai programjának, ami nélkül nem jutottam volna idáig. A lovammal is meg vagyok elégedve, fiatal állat, ilyen nagy terhelést, komoly feladatokat még nem kapott, első nagy versenye volt ez az olimpia, kitett magáért, jól teljesített; azokban a feladatokban, amiben erős, megmutatta, hogy tudja" - nyilatkozta a MOB médiacsapatának az olimpikon.

A versenyt a német Michael Jung nyerte, aki Chipmunk FRH nevű lovával 21,80 hibaponttal végzett az élen, maga mögé utasítva az ausztrál Christopher Burtont, aki Shadow Man nevű lovával a második helyen zárt.

Főkép forrása:
MOB-Média/Szalmás Péter - Team Hungary Facebook oldala
Címkék:
#Olimpia

További cikkek