Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szexista megjegyzése miatt távolítottak el egy olimpiai kommentátort

10perc.hu
2024. 07. 29.
Szexista megjegyzése miatt távolítottak el egy olimpiai kommentátort

Eltávolították a sportkommentátort, miután szexista megjegyzést tett az éppen aranyérmet nyert ausztrál úszókról.

Egy veterán sportkommentátort eltávolítottak olimpiai szerepéből, miután az ausztrál női úszókról tett szexista megjegyzést egy aranyérem megnyerése után. Bob Ballard a 4x100 méteres gyorsúszó váltó verseny után azt mondta, hogy a nők mindjárt „befejezik”, és hozzátette, hogy „tudod, milyenek a nők... lófrálnak, sminkelnek”, amikor éppen levonultak a medencéről. A megjegyzés gyorsan elterjedt, és az Eurosport közölte, hogy azonnali hatállyal eltávolítják a kommentátori posztról - közölte a BBC.

Mollie O'Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris és Shayna Jack győzelmükkel sorozatban negyedszer szereztek aranyérmet Ausztráliának ebben a számban. A sportolók éppen ünnepelték sikerüket, amikor Ballard megjegyzéseit tette. Társkommentátora, a brit úszóbajnok Lizzie Simmonds azonnal „felháborítónak” nevezte a megjegyzést, amire Ballard nevetett.

Az Eurosport közleménye szerint Ballard, aki korábban hosszú ideig a BBC riportere és műsorvezetője volt, nem tér vissza a műsorszolgáltatóhoz. „Az Eurosport tegnap esti közvetítésének egyik szegmensében Bob Ballard kommentátor helytelen megjegyzést tett” - áll a közleményben. „Ennek érdekében azonnali hatállyal eltávolítottuk a kommentátori beosztásunkból”.

Ballard az 1980-as évek óta a globális sportközvetítések egyik oszlopos tagja volt, számos olimpiai játékról és világbajnokságról tudósított. Számos sportágat kommentált, többek között a vízilabdát, a jégkorongot és a kerekesszékes teniszt, de leginkább az úszás és a műugrás közvetítéséről ismert.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek