Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lefújták a triatlon edzéseket a Szajna szennyezettsége miatt

10perc.hu
2024. 07. 29.
Lefújták a triatlon edzéseket a Szajna szennyezettsége miatt

Újból lefújásra került egy olimpiai program a Szajna szennyezettsége miatt.

A Szajna folyó szennyezettsége miatt le kellett mondani az olimpiai triatlonisták hétfői úszóedzését Párizsban. A vasárnapi ismerkedő edzés is elmaradt ugyanezen okból - közölte a BBC.

A Párizs 2024 és a World Triathlon hétfőn kiadott közleménye szerint a víz minősége továbbra sem éri el az elfogadható szintet, hangsúlyozva, hogy a sportolók egészsége az elsődleges szempont. A férfi triatlonversenyek kedden kezdődnek, és ha a vízminőség nem javul, a triatlon úszószakasza elmarad, helyette duatlon lesz, ahol a sportolók csak kerékpároznak és futnak.

A július elején végzett vizsgálatok szerint a Szajna elég tiszta volt az úszáshoz, de a pénteki és szombati heves esőzések miatt a vízminőség romlott. A Párizs 2024 és a World Triathlon közleménye szerint a vasárnapi vizsgálatok eredményei alapján a vízminőség nem nyújt elegendő garanciát az esemény biztonságos megrendezéséhez. A következő 36 órára vonatkozó időjárás-előrejelzéseket figyelembe véve bíznak abban, hogy a vízminőség a versenyek kezdete előtt visszatér az elfogadható szintre.

Az augusztus 8-i és 9-i nyíltvízi 10 km-es úszóversenyeket szükség esetén áthelyezhetik a Párizstól keletre fekvő Marne folyóra. A triatlonos ismerkedési úszás szakaszára hétfőn került volna sor, a kerékpáros és futóedzés a tervek szerint zajlik.




Címkék:
#Olimpia

További cikkek