Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tojáshiányról panaszkodnak a sportolók az olimpiai faluban

10perc.hu
2024. 07. 25.
Tojáshiányról panaszkodnak a sportolók az olimpiai faluban

Több sportoló tojáshiányról számolt be az olimpiai faluban.

A párizsi olimpiai faluban több sportoló is panaszkodott az élelmiszerhiányra, különösen a tojás és a grillezett húsok tekintetében. A L'Équipe francia napilap beszámolója szerint a rendelkezésre álló ételek mennyisége nem elegendő. A Sodexo Live!, az olimpiai falu hivatalos étkeztetési partnere, megerősítette, hogy bizonyos termékek iránt „nagyon nagy a kereslet”, és közölte, hogy „a mennyiséget növelni fogják”, hogy „kielégítsék a sportolók igényeit” - közölte a BBC.

Az olimpiai falu az olimpiai és paralimpiai játékok alatt körülbelül 13 millió ételt - napi 40 000 ételt - fog felszolgálni. A Carrefour csoport szóvivője szerint az eredetileg tervezett mennyiségek felfelé történő felülvizsgálatát kérték, amit a csoport képes lesz kielégíteni. A 208 területről és nemzetből érkező 15 000 nemzetközi sportoló élelmezése gigantikus feladat. Az olimpiai és paralimpiai játékok két 15 napos időszaka alatt több mint 13 millió ételt szolgálnak fel - ez 10 labdarúgó-világbajnokság ételmennyiségének felel meg.

A sportolók hat fő területet használhatnak a francia, ázsiai, afro-karibi és világkonyha számára, ahol 500 különböző recept várja a legkülönfélébb ízléseket. A párizsi olimpia étkeztetését szigorú minőségi szabályzat szabályozta, amelyet négyéves munka során dolgoztak ki azzal a céllal, hogy a 2012-es londoni játékokkal összehasonlítva a felére csökkentsék a játékok alatt előállított ételek szén-dioxid-kibocsátását.

 Ennek eredményeképpen az összes alapanyag negyedét Párizs 250 km-es körzetéből szerzik be, és 20%-a bio minősítésű lesz. Minden hús, tej és tojás Franciaországból származik majd, és az ételek egyharmada növényi eredetű lesz. Az olimpiai faluban kétszáz víz-, gyümölcslé- és üdítőszökőkutat helyeztek el, és csak újrahasználható poharakat és edényeket kínálnak majd.




Címkék:
#Olimpia

További cikkek