Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kartonpapírból készült ágyakon pihennek az olimpikonok

10perc.hu
2024. 07. 25.
Kartonpapírból készült ágyakon pihennek az olimpikonok

A párizsi olimpiai játékok fenntarthatósági törekvései részeként a sportolók kartonpapírból készült ágyakon hajthatják álomra fejüket.

Hasonló megoldást alkalmaztak már a tokiói olimpián is, ahol a kartonágyakról először azt híresztelték, hogy nem bírják el két ember súlyát, és szex közben összecsuklanak. Később kiderült, hogy ezek a papírbútorok kifejezetten strapabíróak, és akár ugrálni is lehetett rajtuk - számolt be róla a HVG.

A párizsi játékok szervezői hasonló ágyakat biztosítanak a sportolóknak. Az alapállapotban 90 cm széles és 200 cm hosszú ágyak akár 220 cm-re is bővíthetők, a rájuk kerülő matracok moduljai pedig alakítható keménységűek. A matracokra paplan kerül, amelyen az olimpia és a paralimpia logói és dizájnelemei szerepelnek, hiszen az ágyak egy részét a paralimpikonok használják majd.

A nem használt ágyakat és ágyneműket a szervezők a francia fegyveres erők minisztériumának, a párizsi operabalett-iskolának, valamint az Emmaus nevű jótékonysági szervezetnek adományozzák. Azokat, amelyeket nem lehet ilyen módon felhasználni, ígéretek szerint száz százalékban újrahasznosítják.

Bár a kartonbútorok kényelme megkérdőjelezhető, Katherine Holmes amerikai vívó a Business Insidernek elmondta: 

"Az ágyak sosem túl kényelmesek. De ezzel nincs nagy gond, nem ébredek fel az éjszaka közepén a fájdalomtól sikoltozva. Tény, hogy nem ezek a legkényelmesebb ágyak, amelyeken valaha aludtam, de rendben vannak."

Természetesen magyar versenyzőink is tesztelték már a fekvő alkalmatosságot:



Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek