Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újranyomja címlapját a Nemzeti Sport, miután egyetlen női sportoló sem szerepelt rajta

10perc.hu
2024. 07. 23.
Újranyomja címlapját a Nemzeti Sport, miután egyetlen női sportoló sem szerepelt rajta

Újranyomtatta címlapját a Nemzeti Sport, miután olimpiai különszámának elején egyetlen női olimpiai sportoló sem szerepelt.

A Nemzeti Sport a kritikák hatására újranyomja olimpiai magazinját, mivel az eredeti címlapon egyetlen női sportoló sem szerepelt. A kommentelők és a kritikusok felhívták a figyelmet arra, hogy az olimpiai magyar éremesélyeseket bemutató címlap kizárólag férfi sportolókat ábrázolt - közölte a Telex.

A Nemzeti Sport hétfőn bejelentette, hogy „a hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett” újranyomják a magazin olimpiai számát, immár női sportolókat is szerepeltető címlappal. Az új borítón Érdi Mária, Pusztai Liza és Csipes Tamara is helyet kap. Az újranyomott magazin a napokban kerül a standokra, míg a régi példányokat visszaszedik.

„Egyúttal elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal” – írta a Nemzeti Sport. „Sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában.”

Itt látható az eredeti címlap:


Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Olimpia

További cikkek