Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Esküt tettek a magyar olimpikonok

10perc.hu
2024. 07. 08.
Esküt tettek a magyar olimpikonok

Az eskütételen kiderült az is, hogy ki fogja Magyarország zászlaját vinni a nyitóünnepség során.

Tíz nappal a párizsi olimpia előtt ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a magyar sportolók a Művészetek Palotájában. Az esküt Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok vívó és Telegdy-Kapás Boglárka világbajnok úszó mondta el - közölte a Telex.

Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédében elismerését fejezte ki a sportolók iránt, megköszönve nekik a kiharcolt részvételt és az eddigi küzdelmeiket. „Sporttörténelmünk legszebb fejezeteit azok írják, akik a célegyenesben még erősítenek, akik tiszteletére megszólal a magyar Himnusz. Az olimpiai szereplés összekovácsolja a nemzetet, városit és falusit, szegényt és gazdagot, időst és fiatalt. Megmutatják, hogy egyetlen magyarság van, olyan falak válnak ekkor láthatatlanná, amiknek máskor sem szabadba elválasztania embereket.”

Schmidt Ádám, a sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a sportolók példát mutatnak sportszerűségből és emberségből, és fontos nagykövetei a nemzetnek. Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arra buzdította a sportolókat, hogy az olimpiát lehetőségként éljék meg. „Ne teherként, hanem lehetőségként éljétek meg” – jelentette ki.

A kézilabdázó Böde-Bíró Blanka és a dzsúdós Tóth Krisztián viszik majd a magyar csapat zászlaját. Az olimpiai csapat vezetője, Fábián László MOB-főtitkár, szintén olimpiai aranyérmes sportoló lesz.


Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás
Címkék:
#Olimpia

További cikkek