Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tizenkilenc érmet jósol egy stasztika Magyarországnak az Olimpián

10perc/MTI
2024. 06. 05.
Tizenkilenc érmet jósol egy stasztika Magyarországnak az Olimpián

A tizenkilenc éremből pedig öt aranyat jósol a Gracenote elemző cég.

Továbbra is öt aranyat jósol Magyarországnak a nyári, párizsi olimpiára a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote, amely tavaly novemberben még csak két első helyezést adott a piros-fehér-zöld színekben versenyzőknek.

A legújabb előrejelzés szerint a francia fővárosban a magyarok 19 érmet gyűjtenek, az öt győzelem mellé hét második és hét harmadik helyet szereznek, ezzel pedig a 13. helyen zárnak majd az éremtáblázaton. A novemberi két arany után a Gracenote februárban három végső győzelmet prognosztizált, száz nappal a játékok előtt, áprilisban már ötöt.

A Gracenote az első három helyre változatlanul az Egyesült Államokat, Kínát és Nagy-Britanniát várja. Az elemzés szerint az amerikaiak Párizsban 125 medált nyernek, ebből 39 lesz az arany. A második Kínának 33 elsőséget, összesen pedig 90 érmet jósol a statisztika, amely a harmadik briteknek 62 dobogós helyet és 14 aranyat ígér. A házigazda franciák bő másfél hónappal az olimpiai rajt előtt összességében a negyedik pozícióra számíthatnak 55 éremmel, benne 29 arannyal, s az első hatba még Ausztrália (49 medál, 13 arany) és Japán (47, 12) fér be.

A párizsi olimpia a hivatalos megnyitó előtt két nappal, már július 24-én elkezdődik a versenyekkel.




Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek