Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Michael Schumacher órái több mint 4 millió dollárért keltek el egy genfi aukción

10perc.hu
2024. 05. 17.
Michael Schumacher órái több mint 4 millió dollárért keltek el egy genfi aukción

Nyolc óráját árverezték el.

Michael Schumacher, az autóversenyzés ikonikus alakjának nyolc órája közel 4 millió svájci frankért (4,4 millió dollárért) kelt el kedden egy genfi aukción. Az aukciót Schumacher családja szervezte, és a legértékesebb darab egy 2004 karácsonyán Jean Todt, a Ferrari egykori vezérigazgatója által ajándékozott óra volt, amely 1,2 millió frankért (vevői jutalékkal együtt 1,5 millió frank) talált gazdára. Ez az ár jól illeszkedett az előzetes becsléshez, amely 1-2 millió frank közötti volt -közölte az APNews.

Az egyedi készítésű, platinából készült F.P. Journe Vagabondage 1 óra 18 karátos fehér aranyat, piros óraszíjat és olyan részleteket tartalmaz, mint a Ferrari logója, Schumacher versenysisakja és egy "7-es" szám, amely hétszeres világbajnoki győzelmére utal. A Christie's aukciósház európai és amerikai részlegének vezetője, Remi Guillemin, nem nevezte meg a vevőt, de elmondta, hogy az öt Ruthenium kollekciós órát ugyanaz a vásárló szerezte meg. 

Az órák többsége az előzetes becsléseken belül kelt el, de egy Audemars Piguet, amely a Ferrari emblémáját viselte, a becsült 250,000 frankos ár fölött, 330,000 frankért talált gazdára.

Schumacher óráinak eladását, amely összesen több mint 3,1 millió frankot hozott a kalapács alá, Schumacher első Forma-1-es világbajnoki címének 30. évfordulójához időzítették. Az órákat New Yorkban és Tajpejben is bemutatták az aukció előtt, és a genfi Christie's-nél egy nagyobb luxusórák aukciójának részeként kerültek kalapács alá.

Schumacher, aki 2012-ben vonult vissza az F1-ből, megosztja a legtöbb F1-es cím rekordját a brit Lewis Hamiltonnal. 2013 decemberében Schumacher súlyos agysérülést szenvedett, amikor a francia Meribel síterepén síelt. 2014 szeptemberében kórházból hazaszállították, és azóta is svájci otthonában ápolják.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

Hirdetés

További cikkek