387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Első futamgyőzelmét szerezte meg Lando Norris

10perc.hu
2024. 05. 06.
Első futamgyőzelmét szerezte meg Lando Norris

Ez a McLaren első futamgyőzelme a 2021-es Olasz Nagydíj óta.

Lando Norris drámai versenyen aratta élete első Formula-1-es győzelmét a Miami Nagydíjon, miután a McLaren stratégiai zsenialitása és Norris hibátlan vezetése révén diadalmaskodott -közölte a 24.hu.

Verstappen a pole-ból rajtolt, de Leclerc elakadt a rajtnál, ami Sainzot is hátráltatta. Ebből a káoszból Piastri profitált, aki az ötödik körben már a második helyen haladt. Hamilton kemény csatát vívott Hülkenberggel, de végül a Mercedes győzedelmeskedett a Haas felett.

A taktikai csaták hamar elkezdődtek, villámgyors kerékcserékkel tarkítva a versenyt. Leclerc korán kiállt, míg Sainz a McLaren agresszív tempójától kényszerülve később követte őt. Verstappen szokatlan hibát vétett a 15. kanyarban, ami virtuális biztonsági autós fázist eredményezett. A McLaren kihasználta a helyzetet, és Norris a 30. körben kerékcserére ment, míg Magnussen és Sargeant összeütközése igazi biztonsági autós fázist hozott.

Norris a friss gumikkal magabiztosan tartotta vezető pozícióját a verseny hátralévő 25 körében, és megérdemelten szerezte meg élete első F1-es győzelmét a 110. versenyén. A világbajnoki pontversenyben jelenleg az ötödik helyen áll, a következő futamot két hét múlva rendezik Imolában.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

További cikkek