Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Szeged és a Veszprém is győzelemmel folytatta BL-szereplését

10perc.hu
2024. 02. 16.
A Szeged és a Veszprém is győzelemmel folytatta BL-szereplését

A Pick Szeged 29-27-re legyőzte a norvég Kolstad HB-t, míg a Telekom Veszprém 40-26-ra győzött a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

A Szeged a szünetben még két góllal vezetett, de a második félidőben a Kolstad egyenlített is. A hazaiak ekkor Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel vezérletével magukhoz ragadták a győzelmet. Mikler Roland 13 védést mutatott be a kapuban.

"A vendégek sérült játékosaik nélkül érkeztek, nem volt annyi lehetőségük cserélni, ennek ellenére végig nagyon szoros küzdelemre késztettek minket" - értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián.

A Veszprém már a meccs elejétől uralta a Portót

Rodrigo Corrales bravúros védéseire alapozva hamar elhúzott a magyar csapart. A második félidőben a bakonyiak még tovább növelték előnyüket, és magabiztos győzelmet arattak. Omar Jahja, Nedim Remili, Jehia el-Dera és Ludovic Fabregas is öt góllal járult hozzá a sikerhez.

A két magyar csapat győzelmével továbbra is jó pozícióban van a továbbjutásért. A Szeged a hat győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló negyedik helyen áll a B csoportban, míg a Veszprém nyolc győzelemmel és három vereséggel a második a C csoportban.

A következő fordulóban a Szeged jövő szerdán a dán Aalborg HB otthonában, míg a Veszprém egy hét múlva a szintén dán GOG ellen lép pályára.

Főkép forrása:
MTI/Bús Csaba

További cikkek