Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A kardkirály megint bizonyított! Szilágyi Áron vb-bronzérmes

10perc.hu
2023. 07. 25.
A kardkirály megint bizonyított! Szilágyi Áron vb-bronzérmes

A háromszoros ötkarikás aranyérmes, tavaly világbajnok magyar vívó a magyar küldöttség első érmét nyerte a milánói világbajnokságon.

Ismét bebizonyosodott, hogy Szilágyi Áronra mindig, minden körülmények között számíthat a magyar kardvívás. A háromszoros ötkarikás aranyérmes, tavaly világbajnok magyar vívó megint odaért a legjobbak közé, a Vasas SC vívója bronzérmet nyert a férfi kardozók egyéni versenyében a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Szilágyi a georgiai Beka Bazadze, az üzbég Musza Ajmuratov, az olasz Luca Curatoli és a lengyel Szymon Hryciuk legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol Eli Dershwitzcel csapott össze. Sokáig egyértelműen az történt a páston, amit eltervezett, gyorsabb volt ellenfelénél, látványos és egyértelmű tusokkal már 10-4-re is vezetett. Dershwitz 13-13-nál egyenlített, és az utolsó két találatot is ő adta.

„Jött egy blokk, egy üresjárat, ellenfelem leváltott, picit más ritmusban, sokkal agresszívebben jött, nem tudtam reagálni. Volt egy-két pechesen kapott találatom, pontosabban inkább határozatlan mozdulatom, amiből nem tudtam kiszabadítani a kardomat, és ahogy nyomta előre a sajátját, ő talált, én meg nem. El is ment az önbizalmam, amikor utolért. Nem jó ezt megélni, mert azt éreztem, hogy a kezemben van ez az asszó" - elemezte elődöntőjét Szilágyi Áron.


A bronzéremnek egyelőre még nem tud örülni Szilágyi Áron     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Az elődöntő menetét elemezve azt mondta, azért nehéz egy ilyen helyzetet kezelni, mert 13-10-nél azt érzi az ember, hogy ha folytatja, amit eddig csinált, akkor vége lesz az asszónak, aztán kap egy tust, meg még egyet, az ellenfél kiegyenlít és ott kellene elgondolkozni, hogy mit is csináljon.

A bronzéremnek egyelőre még nem tud örülni, már csak azért sem, mert amikor bekerült a legjobb négybe, az addigi vívása alapján nagyon úgy érezte, hogy meg lehet nyerni ezt a világbajnokságot. Szilágyi ezt megelőzően az idei, júniusi Európa Játékokon is harmadik lett, és a magyar küldöttség első érmét nyerte a milánói világbajnokságon.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek