Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Suhajda Szilárd utolsó szavai: „Látom magam előtt a kisfiam, ahogy szalad felém a reptéren!”

10perc.hu
2023. 05. 28.
Suhajda Szilárd utolsó szavai: „Látom magam előtt a kisfiam, ahogy szalad felém a reptéren!”

A magyar sportember utolsó naplóbejegyzése a Himalája alaptáborából egyszerre gyönyörű és szívszorító összefoglalója annak, mit is jelent hegymászónak lenni.

Suhajda Szilárd oxigénpalack és serpák nélkül kísérelte meg meghódítani az Everestet, azonban egyelőre még tisztázatlan okok miatt olyan sokáig maradt 8000 méter felett, hogy a csúcsmászási kísérlet tragédiába fulladt: a csapatok tegnap fejezték be a keresését.

Hogy mit érez egy hegymászó élete céljának teljesülése előtt? Nos, nem lehet szebb és szívszorítóbb összefoglaló, mint Suhajda Szilárd utolsó naplóbejegyzése május 20-ról, az Everest alaptáborából, mely a csúcstámadás előtt tett.

“Fejben már a csúcsmászásra készülök. Az otthoniakkal előrejelzéseket hasonlítunk össze és elemzünk. Beszélek a Családommal, Szüleimmel és Tesvéremmel, Barátokkal: Juhász Laci is felhívott a Global Uniontól. Mindenki tartja bennem a lelket! Az online közösség üzeneteit is megható látni: micsoda összefogás, micsoda támogatás! Tavaly, a Lhocén úgy éreztem, egy egész ország mellettem áll! Büszkén és meghatódva mondhatom: most sincs ez másképp! Köszönöm Nektek!

Félek, boldog vagyok, izgatott. Várom, hogy elindulhassak és várom a földet érést: a hazaérkezést! Látom magam előtt a csúcsra vezető utolsó métereket. Látom magam előtt a kisfiam, ahogy szalad felém a reptéren! Timit. A Családomat, Titeket, az Életet.

Összpontosítok. Belélegzek. Kifújok. A Hegyre emelem tekintetem. Fohászkodok. Gondolatban mindenkit magamhoz ölelek, akit szeretek.

Most vagyok a legközelebb az Everest csúcsához: a sikerhez! Készen állok!”

A magyar hegymászó édesapja szívszorító módon búcsúzik a fiától saját közösségi oldalán, melyben megígéri, Szilárd fia a szívében mindig élni fog.

 „Sziszikém! Nincs szavam a nepáli hírekhez…Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet; Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd – köszönöm és ez cseng állandóan a fejemben… Apuci! Én; A reményt adom fel utoljára” – írta Suhajda Tibor Facebook oldalán.

Főkép forrása:
Facebook/Suhajda Szilárd

További cikkek