Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vajon boldogulnak az Eb-n a rövidpályás gyorskorcsolyázóink a Liu-fivérek nélkül? Mutatjuk!

10perc.hu
2023. 01. 13.
Vajon boldogulnak az Eb-n a rövidpályás gyorskorcsolyázóink a Liu-fivérek nélkül? Mutatjuk!

Az 5000 méteres férfi és a 2000 méteres vegyes váltó is elődöntőbe jutott, a 3000 méteres női csapat ott kezdi meg a szereplését a gdanski Európa-bajnokságon.

Most eldőlhet, vajon tényleg csak a Liu-fivéreknek köszönhetően volt a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás világszínvonalú, vagy a két olimpiai, világ-, és Európa-bajnok Kínába való távozása után is számolni kell a sportág nagyjainak a magyarokkal. Nos, úgy tűnik, van élet a távozók után is…

Ugyanis a gdanski Európa-bajnokság mai nyitónapján mind az 5000 méteres férfi, mind pedig a 2000 méteres vegyes váltó elődöntőbe jutott. Utóbbiban Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Talabos Attila és Nógrádi Bence megnyerte a négycsapatos elődöntőjét, előbbiben a Bontovics Balázs, Nógrádi, Talabos, Varnyú Alex kvartett szintén futamgyőztesként jutott tovább.

A 3000 méteres női váltónak a kevés - szám szerint hat - nevező miatt nem kellett jégre lépnie, így a szombati elődöntőben kezdi meg a szereplését. Szombaton a stafétáknál az elődöntőkre kerül sor, míg vasárnap a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek