Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: sima győzelemmel kezdtek a magyarok

10perc.hu
2023. 01. 12.
Férfi kézi-vb: sima győzelemmel kezdtek a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 35-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

Remekül kezdte szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A Kristianstadban rendezett mérkőzésen végig vezetve 35-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Lékai Máté hét, Rosta Miklós és Rodríguez Álvarez Pedro öt-öt góllal, Mikler Roland hat, Székely Márton öt védéssel járult hozzá a vártnál simább sikerhez. A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott szinte tökéletes első félidőt produkált, kimondottan jól összpontosítottak, remekül védekeztek. A második felvonásban már nem jöttek a gyors gólok, a dél-koreaiak nyitott védekezésre váltottak, és azt fegyelmezettebben csinálták, ráadásul a kapusuk egyre jobban védett.

„Nagyon boldog vagyok! Nem volt könnyebb meccs, mint gondoltam, hiszen egy torna első mérkőzése soha nem könnyű. Nem volt egyszerű feladat megoldani a védekezést a megszokottnál alacsonyabb és rendkívül gyors ellenféllel szemben, de az első félidőben ez kiválóan sikerült, a másodikban viszont több problémánk volt ezzel" – magyarázta a magyar válogatott spanyol kapitánya.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

Hirdetés

További cikkek