Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Döbbenetes nézőcsúcs az NBA-ben! Több mint 65 ezer néző lesz a pénteki San Antonio Spurs-Golden State Warriors meccsen

10perc.hu
2023. 01. 12.
Döbbenetes nézőcsúcs az NBA-ben! Több mint 65 ezer néző lesz a pénteki San Antonio Spurs-Golden State Warriors meccsen

A mérkőzés otthonául szolgáló Alamodome-ban extra helyeket is felszabadítottak, aminek köszönhetően 68 000 néző látogathat ki az összecsapásra, amelyre eddig 63 592 jegyet adtak el.

A valaha volt legnagyobb számú nézősereg előtt rendeznek NBA-mérkőzést holnap, amikor a San Antonio Spurs fogadja a címvédő Golden State Warriorst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban. A találkozót a texasi gárda korábbi csarnokában, az 1993 és 2002 között otthonául szolgáló Alamodome-ban rendezik, a különleges eseményre pedig extra helyeket is felszabadítottak, aminek köszönhetően 68 000 néző látogathat ki az összecsapásra.

A Spurs közleménye szerint eddig 63 592 jegyet adtak el, ezzel pedig biztosan megdől az NBA-rekord. A csúcsot az Atlanta Hawks és a Chicago Bulls 1998-as találkozója tartja, a legendás Michael Jordan utolsó bullsos idényében a Georgia Dome-ban rendezett mérkőzést 62 046 szurkoló látta a helyszínen.

A liga történetében ennél egy alkalommal egyébként már voltak többen, a 2010-es All Star-gálán, de az nem tétmérkőzés: azt a meccset a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapatának otthonában 108 713 néző tekintette meg.

Főkép forrása:
Twitter/San Antonio Spurs

További cikkek