Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: kapusok riposztja a döntő előtt – Lloris szerint nemcsak Messi lesz a pályán, Martínez úgy véli, övék a világ legjobbja

10perc.hu
2022. 12. 18.
Foci-vb: kapusok riposztja a döntő előtt – Lloris szerint nemcsak Messi lesz a pályán, Martínez úgy véli, övék a világ legjobbja

Vasárnap 16 órakor kezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság döntője, melyben a címvédő Franciaország és a Messivel a soraiban felálló Argentína csap össze.

Eljött a nagy nap, és nyerje bármelyik csapat a világbajnoki címet, mindenképpen történelmi tettet hajt végre. A franciák ugyanis Olaszország (1934 és 1938) és Brazília (1958 és 1962) után a harmadik csapat lehet, aki megvédi a vb-címét. A másik félnél pedig a 35 éves Lionel Messi megkoronázhatja páratlan pályafutását azzal, hogy végre valahára megszerzi saját maga első, míg Argentína harmadik vb-aranyát.

Mindenki a várható Messi-Mbappé fémjelezte összecsapás tüzében ég – vélhetően a PSG két extraklasszisa között dől el a vb-címen kívül a gólkirályi és a világbajnokság legjobbja cím is –, ám mi inkább most a két kapus szemszögéből néztük meg a találkozót. Egy biztos, mind Hugo Lloris, mind pedig Emiliano Martínez csúcsformában várja a döntőt.

„Ez őrület. Szaúd-Arábia ellen vereséggel kezdtünk, majd meccsről meccsre javultunk. Nagyon nehéz volt az út, de harcoltunk, itt vagyunk a világbajnoki döntőben, és már csak egy lépés választ el minket a győzelemtől” – jelentette ki a szombati sajtótájékoztatón az argentín Emiliano Martínez.


Emiliano Martínez nem tudja elképzelni, hogy vasárnap délután vesztesen hagyja el a pályát Argentína     Fotó: DPPI Media/Nigel Keene


Nem titkolja, hatalmas előnynek tartja, hogy a meccseiken a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mintha hazai pályán játszanának. Egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy vasárnap délután vesztesen hagyják el a pályát, noha pontosan tudja, a franciáknak nagyszerű a védelmük és a támadósoruk, ők a világbajnokok, nagyon veszélyesek.

„Legyőztük a Maracanában Brazíliát. Nálunk van a világ legjobb játékosa, akit boldognak látok. Ha látjuk, hogy jól van, az nekünk is sok erőt és örömöt ad. Nem érezzük magunkat senkihez képest sem alsóbbrendűnek, ha a védekezésünk rendben, és Messi megint hozza azt, amiért a valahavolt legjobb játékos, akkor jó esélyünk van” – állította Martínez.

Franciaország ezer gonddal készül a címvédésre, hiszen az őket tizedelő vírus miatt Adrien Rabiot, Dayot Upamecano, Kingsley Coman, Raphaël Varane és Ibrahima Konaté játéka erősen kérdéses, ráadásul a tegnapi edzést követően Oliver Giroud, Aurélien Tchouaméni és Theo Hernández szereplése is kétségessé vált. Hugo Lloris, a franciák csapatkapitánya ennek ellenére bizakodó.


Hugo Lloris szerint ez a meccs nem csak Messiről szól      Fotó: DPPI Media/Jean Catuffe


„Nem szolgálhatok új hírekkel tegnap este óta Soha nem lehetünk elég felkészültek az ilyesmire, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a meccsre, a helyzet nem von le semmit a bennünk lévő izgalomból” – fogalmazott Lloris, aki jól szervezett csapatnak tartja Argentínát, játokosai pedig kellően agresszívak és kihasználják az ellenfél hibáit a támadó átmenetekben.

A csapatkapitány nem szeretne csak Messire koncentrálni, és mindenkit emlékeztetett arra, Argentína történetében mindig is voltak nagyszerű futballisták. Úgy véli, az argentinok részéről nagyok lesznek az elvárások ezzel a döntővel kapcsolatban, de nem szabad egyetlen játékosra koncentrálniuk. „Amikor egy ilyen labdarúgóval találkozol, mint Messi, akkor figyelned kell rá, de ez a meccs nem csak róla szól” – tette hozzá.

Lloris nem titkolja, a saját történelmüket akarják írni. Fel kell készülniük a nagy meccsre, minden eshetőségre. Felül kell múlniuk önmagukat, hogy a vírusos körülmények, a fáradtság ellenére is be tudják fejezni a munkát.

Főkép forrása:
DPPI Media/Nigel Keene

További cikkek