Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Franciaország lesz Argentína ellenfele a döntőben

10perc.hu
2022. 12. 14.
Foci-vb: Franciaország lesz Argentína ellenfele a döntőben

A címvédő francia válogatott lesz az argentin csapat ellenfele a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjában.

Remekül sikerült a francia válogatott számára a kezdés, ugyanis hamar megszerezték a vezetést, ezzel pedig rákényszerítették a védekező felállásban kezdő afrikai csapatot arra, hogy erőltesse a támadásokat. A marokkóiak a bekapott gól előtt és után sem illetődtek meg, előbb egy távoli lövést kellett oldalra ütnie Llorisnak, majd Zijecs lőtt kapu mellé egy jó kiugratás után ígéretes helyzetből.

Az első félidő lefújásához közeledve el-Jamik szöglet utáni ollózós mozdulattal lőtt kapufája okozott riadalmat a francia drukkerek körében, de nem került a hálóba a labda.

A második félidőt nagyon visszafogottan kezdték a franciák, míg Marokkó nagy hangsúlyt próbált fektetni a támadásokra. A hajrában a csereként beállt Kolo Muaninak köszönhetően kétgólosra nőtt a címvédő előnye, amely így összességében megérdemelten, a meccset szinte végig kézben tartva vívta ki a döntőbe kerülést.

A franciáknak ez volt történetük hetedik vb-elődöntője, ezekből hármat – 1958-ban, 1982-ben és 1986-ban – veszítettek el, és immár négyet – 1998-ban, 2006-ban, 2018-ban és most – megnyertek.

Marokkó a vb-k történetének 25. elődöntőseként és első afrikai csapatként futballozhat világbajnoki éremért szombaton, amikor Horvátország lesz az ellenfele a bronzmeccsen.

A katari vb döntőjét vasárnap 16 órakor rendezik Luszailban.


Eredmény, negyeddöntő:
Franciaország-Marokkó 2-0 (1-0)
al-Hor, 68 294 néző, v.: César Arturo Ramos (mexikói)
gólszerzők: Hernandez (5.), Kolo Muani (79.)
sárga lap: Bufál (27.)

Franciaország:
Hugo Lloris – Jules Koundé, Raphaël Varane, Ibrahima Konaté, Theo Hernandez – Aurélien Tchouameni, Youssouf Fofana – Ousmane Dembélé (Randal Kolo Muani, 79.), Antoine Griezmann, Kylian Mbappé – Olivier Giroud (Marcus Thuram, 65.)

Marokkó:
Jásszina Bono – Asráf Hakimi, Dzsáváf el-Jamik, Asráf Dari, Romain Száisz (Szelim Amallah, 21., Abdesszamed Ezzalzuli, 78.), Nusszáir Mazrauj (Jahja Attiát-allah, a szünetben) – Hakim Zijecs, Azzedine Unahi, Szofján Amrabat, Szofján Bufál (Zakaria Abuhlal, 67.) – Jusszef en-Neszjiri (Abderrazak Hamdallah, 66.)


Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek