388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tyson Fury péppé verte Chisorát, majd verbálisan összecsapott Olekszandr Uszikkal

10perc.hu
2022. 12. 04.
Tyson Fury péppé verte Chisorát, majd verbálisan összecsapott Olekszandr Uszikkal

A WBC szervezet veretlen nehézsúlyú világbajnoka a 10. menetben nyert TKO-val, majd a meccset követően bejelentette, meg kell műteni a jobb könyökét.

Ahogy azt az előzetes esélylatolgatások ígérték, a profi ökölvívás királykategóriájának egyik legjobb, legtechnikásabb, de kétségkívül legszínesebb egyénisége, Tyson Fury (33-0-1, 24 KO) egészen simán legyőzte immár harmadik alkalommal honfitársát, Derek Chisorát (33-13, 23 KO). A trilógia harmadik felvonását Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában, úgy 70 ezer néző előtt rendezték meg.

A Cigánykirálynak becézett Fury a harmadik menettől folyamatosan vette át az irányítást, és már ekkor látszódott, csak idő kérdése a győzelme. Nos, erre a 10. menetben került sor, amikor a vezetőbíró leléptette a szinte védekezésképtelen Chisorát. Ezzel Fury megvédte a WBC vb-övét, és végleg lezárta kettejük ringcsatájának történetét.




Természetesen ott volt a nézőtéren a WBA, WBO, IBF világelső ukrán Oleksandr Uszik, aki a meccset követően felment a ring széléhez, ahol a médiának szóló verbális csatába kezdett Furyval, illetve leginkább a brit világklasszis mondta a magáét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor csapnak össze egy címegyesítő csatában, ugyanis a Cigánykirály a Sun által megírt interjúban bejelentette, hogy jövőre, 2023 elején meg akarja műteni a jobb könyökét.

Főkép forrása:
Twitter/ESPN Ringside

További cikkek