Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: magára talált Argentína, mákkal teli zsebek lengyel oldalon

10perc.hu
2022. 11. 30.
Foci-vb: magára talált Argentína, mákkal teli zsebek lengyel oldalon

Az argentin labdarúgó-válogatott 2-0-ra verte Lengyelországot, míg Mexikó 2-1-re Szaúd-Arábiát a katari világbajnokság C-csoportjában, ahonnan az első két csapat jutott tovább.

Aki látta a C-csoport 3. fordulójának két meccsét, az vélhetően egy életre megtanulta az izgalom szó jelentését. Az argentinok most játszottak a legjobban, még azt is elbírták, hogy az ajándékba kapott büntetőt elhibázza a vezér szerepétől ismét messze lévő Lionel Messi.

A másik Lionel, a szövetségi kapitány Scaloni kicsit megnyugodhat, a csapata egyre jobb, a fiatalok hozzák az elvártat, és a csapat már ott van a nyolcaddöntőben, ahol Ausztrália vár rájuk. Vagyis nem egy leküzdhetetlen akadály, bár erről a dánok bőven tudnának mesélni.

A lengyeleknek elképesztő szerencséjük van, hogy továbbjutottak, és itt is csak árnyéka önmagának a csapat legnagyobb ásza, a Messihez hasonlóan már 11-est is hibázó Robert Lewandowski. A 34 éves csatár abszolút nem védekezett, és mivel a néha-néha felpasszolt labdákat sem tudta megtartani, némi túlzással azt mondhatjuk, a lengyelek emberhátrányban játszottak. Ez a formájuk a franciák ellen nagyon kevés lesz a nyolcaddöntőben.

Mexikó hatalmasat focizott – a szaúdiak sem voltak rosszabbak – az utolsó másodpercekig, és bizony nem sokon múlt, hogy kiejtsék a harmatgyenge lengyeleket. Szaúd-Arábia megint bebizonyította, hogy immár nem a futottak még kategóriába tartoznak.


C-csoport, 3. forduló
Lengyelország–Argentína 0–2 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 44 ezer néző. Jv.: Makkelie (holland)
Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski (Jedrzejczyk, 72.) – Krychowiak (Piatek, 83.), Bielik (Szymanski, 62.) – Zielinski, Swiderski (Skóras, a szünetben), Frankowski (Kaminski, a szünetben) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.
Argentína: Emiliano Martínez – N. Molina, C. Romero, Otamendi, M. Acuna (Tagliafico, 59.) – Mac Allister (Almada, 83.), De Paul, Enzo Fernández (Pezzella, 79.) – Di María (Paredes, 59.), Messi, Julián Álvarez (La. Martínez, 79.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Gólszerző: Mac Allister (46.), Julián Álvarez (67.)



Szaúd-Arábia–Mexikó 1–2 (0-0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 46 ezer néző. Jv.: Michael Oliver (angol)
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – al-Tambakti, al-Amri, al-Bulaihi (Sarahili, 37.) – al-Gannam (Bahebri, 88.), Ali al-Hasszan (Madu, a szünetben), Kanno, Abdulhamid – al-Buraikan, al-Sehri (Alobud, 62.), Sz. al-Davszari. Szövetségi kapitány: Hervé Renard.
Mexikó: Ochoa – J. Sánchez (K. Álvarez, 86.), Montes, H. Moreno, Gallardo – E. Álvarez (Funes Mori, 86.), Chávez – Lozano, Pineda (C. Rodríguez, 77.), A. Vega (Atuna, a szünetben) – Martín (R. Jiménez, 77.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.
Gólszerző: Aldavszari (90+5.), ill. H. Martín (47.), Chávez (53.)


A csoport végeredménye
1. Argentína: 6 pont – továbbjutott
2. Lengyelország: 4 pont – továbbjutott
3. Mexikó: 4 pont
4. Szaúd-Arábia: 3 pont

Főkép forrása:
DPPI/Sebastian El-Saqqa

További cikkek