Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: dupla nulla az angol-amerikain – az eredmény is, meg a játék is

10perc.hu
2022. 11. 25.
Foci-vb: dupla nulla az angol-amerikain – az eredmény is, meg a játék is

Anglia 0-0-ás döntetlent játszott az Egyesült Államokkal a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában.

Noha az első fordulóban mutatott játék alapján mindenki egy újabb pazar teljesítményt várt az angoloktól, valamint a szép focit játszó amerikaiaktól, a két válogatott meccse végül a vb egyik legunalmasabb találkozóját hozta. Ráadásul a végén még Gareth Southgate angol kapitány örülhetett jobban a gól nélküli döntetlennek.

Úgy tűnt, mintha Harry Kane vezette briteknek nem lenne kedve focizni, lassúak és körülményesek voltak, maximum az első félidő utolsó két percében pörögtek fel, amikor az elvárt sebességen játszva két helyzetet is kialakítottak, de előbb Saka a védőkbe lőtt, addig Mount gurítását nagy bravúrral védte Turner.

Az amerikaiak időnként elhitték, hogy akár nyerhetnek is, Pulisic révén kapufát is lőttek, ám végül nem tudták bepaszírozni a labdát Pickford halójába. Ezzel a sovány döntetlennel egyik csapat sem biztosította be a továbbjutását, és így a harmadik, mindent eldöntő fordulóban mind az Anglia-Wales, mind az Egyesült Államok-Irán meccs a pikáns párosítások mellett bőven tartogatnak izgalmakat.


Pulisic révén kapufát is lőttek az amerikaiak     Fotó: FIFA.com


B-csoport, 2. forduló
Anglia–Egyesült Államok 0–0
Al-Hor, al-Bajt Stadion 61 ezer néző. Jv:: Jesus Valenzuela (venezuelai)
Anglia: Pickford – Trippier, John Stones, Maguire, Shaw – Bellingham (Henderson, 68.), Rice, Mount – Saka (Rashford, 78.), H. Kane, Sterling (Grealish, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Egyesült Államok: Turner – Dest (S. Moore, 78.), Zimmermann, Ream, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 77.), T. Adams, Musah – T. Weah (Reyna, 83.), H. Wright (Sargent, 83.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Belhalter.

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek