Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: hispán fieszta Costa Rica ellen, hétszer sújtottak le a spanyolok

10perc.hu
2022. 11. 23.
Foci-vb: hispán fieszta Costa Rica ellen, hétszer sújtottak le a spanyolok

Spanyolország történelmi, 7-0-ás győzelmet aratott Costa Rica ellen a katari világbajnokság E csoportjának nyitófordulójában.

Most anélkül, hogy kétségbe vonnánk a Costa Rica-i válogatott pszichológusának szakmai hozzáértését, azért kíváncsiak lennénk arra, vajon mit értett azon, hogy elhitette a játékosokkal, hogy képesek megnyerni a világbajnokságot. Ugyanis vagy hiszi, vagy nem kedves olvasó, de a közép-amerikai ország labdarúgói ezt el is mondták az őket kérdező újságíróknak.

Nos, talán akkor volt esélyük – de lehet, már akkor sem –, amikor a játékvezető kivezette őket és a spanyol válogatottat a gyepre. Ugyanis ahogy elkezdődött a találkozó, maximum az volt a kérdés, hány találatnál állnak meg a spanyolok, akik véletlenül sem akartak úgy járni, mint kedden az argentinok, vagy éppen ma a csoportbeli nagy riválisuk, a németek.

Szegény Keylor Navas, aki egyébként szenzációs kapus, nem véletlenül őrizte korábban a Real Madrid hálóját, illetve jelenleg a PSG kapusaként véd. Nem tudjuk, vajon korábban kapott-e úgy hét gólt, hogy esélye se legyen bármelyik esetében a védésre.

Mindenesetre emlékezetesre sikeredett Spanyolország és Costa Rica futballtörténetének első egymás elleni tétmérkőzése, bár utóbbi válogatott vélhetően lemondott volna erről a kétes hírnévről. Amikor a 14. percben Dani Olmo megszerezte a vezetést, a gólja volt a spanyol nemzeti csapat 100. találata, melyet még egészen pontosan hat szebbnél szebb találat követett.

Már most elkezdhetnek a németek és szurkolóik izgulni, hiszen legközelebb éppen a spanyolok ellen lépnek pályára, és egy újabb vereséggel akár a továbbjutásról is lemondhatnak.


Dani Olmo gólja volt a spanyol nemzeti csapat 100. találata      Fotó: FIFA.com


E-csoport, 1. forduló
Spanyolország–Costa Rica 7–0 (3–0)
Katar, a-Tumama Stadion, 40 013 néző. Vezette: Abdulla
Spanyolország: Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Rodri, Alba (A. Baldé, 64.) – Gavi, Busquets (Koke, 64.), Pedri (Soler, 57.) – Ferrán Torres (Morata, 57.), Asensio (Nico Williams, 69.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Costa Rica: K. Navas – Carlos Martínez (Waston, a szünetben), Fuller, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo (Matarrita, 82.) – J. Campbell, Borges (Aguilera, 72.), Tejeda, Bennette (B. Ruiz, 61.) – Contreras (Zamora, 61.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez (kolumbiai) Gólszerző: Olmo (11.), Asensio (21.), Ferrán Torres (31., 54. – az elsőt 11-esből), Gavi (74.), Soler (90.), Morata (90+2.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek