Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Lewangolski kihagyta a kihagyhatatlant, Mexikó régi-új hőst avatott

10perc.hu
2022. 11. 22.
Foci-vb: Lewangolski kihagyta a kihagyhatatlant, Mexikó régi-új hőst avatott

Mexikó és Lengyelország 0–0-s döntetlent játszott egymással a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság C-csoportjában.

Alaposan felkavarta a csoport esélyeit az, hogy a szaúdiak a vb-győzelemre is esélyesnek tartott Argentínát 2-1-re legyőzték, így szinte létfontosságúvá vált, hogy a kvartett másik két csapata, Mexikó és Lengyelország megszerezze a három pontot, ezzel lépéselőnybe kerülve a továbbjutásért vívott harcban. Maradjunk annyiban, egyedül Szaúd-Arábia került lépéselőnybe…

Ugyanis a dán-tunéziai találkozó után rögtön a Mexikó-Lengyelország találkozó is gólnélküli döntetlennel zárult. Ha a meccs statisztikájára rápillantunk, azt láthatjuk, hogy Mexikó játszott fölényben – főleg az első félidőben –, ám kijelenthető, hogy igazságos döntetlen született.

Ugyanis a meccs két főszereplője egymás között elintézte, ki legyen a főhős, és ki legyen a balfék, akin elment a győzelem. A Barcelona sztárja, Robert Lewandowski 9 góllal, 4 gólpasszal abszolválta a selejtezőket, így amikor a VAR-szobából érkező „segítségnek” köszönhetően Chris Beath játékvezető a csatár ellen elkövetett szabálytalanság után a büntetőpontra mutatott, már-már a három pontot kezdte el simogatni a teljes lengyel válogatott.

Ám sem ők, sem a szurkolók, de még a Lewangolski becenévre hallgató csatár sem számított arra, hogy a világbajnokságokon a rolót lehúzó Guillermo Ochoával állt szemben. Lewa nem is rúgta annyira rosszul a büntetőt, ám a bal alsó sarokra tartó labdát kivédte a 37 éves kapus.

Ezzel Ochoa egy rekordot is beállított, ugyanis ő lett az első mexikói kapus, aki tizenegyest védett világbajnokságon. Vélhetően a szaúdiak mellett az argentinok örültek a bravúrjának a legjobban, hiszen így csak egy pont a hátrányuk a nagyon kínos vereségük után.


C-csoport, 1. forduló

Mexikó–Lengyelország 0–0

Doha, 974 Stadion, 40 ezer néző. Vezette: Beath (ausztrál)

Mexikó: Ochoa – J. Sánchez, Montes, H. Moreno, Gallardo – H. Herrera (C. Rodríguez, 71.), Ed. Álvarez, Chávez – Lozano, H. Martín (R. Jiménez, 71.), Vega (Antuna, 84.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Glik, Kiwior – Cash, Kaminski, Krychowiak, S. Szymanski (Frankowski, 71.), Zalewski (Bielik, a szünetben) – Zielinski (Milik, 87.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek