391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: jobb, ha külön telefont használsz Katarban, ha az ottani applikációkat használod

10perc.hu
2022. 11. 22.

Minden 18 év feletti külföldinek, aki a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságra utazik, két mobilalkalmazást kell telepítenie a telefonkészülékére.

Lassan már a 007-es ügynököt is segítségül kell hívnia annak, aki szurkolóként ellátogat a katari labdarúgó-világbajnokságra. Ugyanis már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is azt javasolja a vb-re utazóknak, hogy aki teheti, külön telefont használjon a helyben kötelezővé tett applikációk telepítéséhez.

Minden 18 év feletti külföldinek, aki a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságra utazik, két mobilalkalmazást kell telepítenie a telefonkészülékére: a mérkőzések követéséhez és a helyi metró ingyenes használatához kiadott hivatalos világbajnokság-alkalmazást (Hayya) és egy Covid-követő alkalmazást (Ehteraz).

Több európai adatvédelmi hatóság által végzett szakértői technikai elemzések alapján az iOS-en és Androidon is elérhető Etheraz és Hayya alkalmazások rendkívül széles jogosultságokat kérnek a készülékekhez, amelyek az eszközök, illetve a felhasználói viselkedés figyelését és nyomon követését teszik lehetővé.


Közvetlenül indulás előtt telepítsék az alkalmazásokat, és azokat azonnal töröljék, amint visszatérnek Magyarországra    Fotó: Freepik


A hatóság ezért javasolja az utazóknak, hogy aki teheti, az applikációk telepítéséhez külön telefont használjon, amelyet kizárólag az alkalmazásokhoz használ, és más tevékenységet nem végez, illetve más személyes adatot nem tárol rajta.

Ha ez nem lehetséges, csak közvetlenül indulás előtt telepítsék az alkalmazásokat, és azokat azonnal töröljék, amint visszatérnek Magyarországra. Ebben az esetben javasolják a telefonon tárolt személyes adatok eltávolítását, tekintettel arra, hogy azok az alkalmazások telepítésével a katari hatóságoknak hozzáférhetővé válnak.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek